Kültür - Sanat Mahsun, Halepçe Katliamı'nı film yapıyor
Paylaş
Mahsun, Halepçe Katliamı'nı film yapıyor

Mahsun Kırmızıgül, devrik Irak lideri Saddam Hüseyin döneminde 5 bin sivilin kimyasal silahla yaşamını yitirmesine neden olan Halepçe katliamını anlatan filmin çekimi için Irak'a gitti

Daha önce çektiği "Beyaz Melek", "Güneşi Gördüm" ve "New York’ta Beş Minare" filmleri ile adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül, Irak’ın eski lideri Saddam Hüseyin’in Halepçe’de 1988 yılında kimyasal gazla gerçekleştirdiği katliamın filmini yapmak için Süleymaniye’nin Halepçe İlçesi’ne gitti.

Haberin Devamı

Avestakurd adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Mahsun Kırmızıgül, çekeceği Halepçe filmi için gittiği Halepçe’de Kaymakam Goran Edhem ile görüştü. Kırmızıgül Halepçe’de yaşamını yitirenler için yaptırılan anıtı da ziyaret etti.

Mahsun Kırmızıgül’ün çekeceği filmin projesi için Halepçe’deki yetkililere fazla bilgi vermediği belirtilirken, filmin çekimi için bölgesel Kürt yönetiminden destek istediği belirtildi. Kırmızıgül’ün Halepçe katliamını konu alan filmde, bazı Hollywood yıldızlarını oynatacağı ileri sürüldü.

Kırmızıgül’ün söz konusu filmde, Saddam Hüseyin’in rolünde ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’i oynatmak istediği ancak, Tatlıses’in buna, "Bana böyle bir teklif getirmeye ne akılları ne de güçleri var" dediği ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı