Gündem 'Mahsur kalan tatilciler oy kullanamayacaklar' iddiası

'Mahsur kalan tatilciler oy kullanamayacaklar' iddiası

Paylaş
'Mahsur kalan tatilciler oy kullanamayacaklar' iddiası

'Tatil için Marmara'daki adalara gidenler hava şartları nedeniyle mahsur kaldı. 1 Kasım'da oy kullanamayacaklar' Herkesin birbirine 'tatile değil sandığa git' çağrısı yaptığı bugünlerde sosyal medyada yayılan bu iddia bir anda gündeme oturdu. Gerçek ise çok farklı...

POSTA.COM.TR - ÖZEL / Yaşar CAN

Haberin Devamı

54 milyonu aşkın seçmen yarın sandık başına gidiyor. Sivil toplum örgütleri, sanatçılar, yazarlar, siyasetçiler seçmenlerin sandığa gitmesi için yoğun kampanyalar yapıyor. Yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre 1 Kasım seçimlerine katılım yüzde 90'lara ulaşacak gibi.

Geçtiğimiz hafta içi başlayan 4.5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle özellikle yuriçinde tatil fırsatını değerlendirmek isteyen seçmenler en geç Pazar sabahı dönecek şekilde planlamalarını yaptı. Tur operastörleri de 1 Kasım seçimleri öncesi yapılan 4.5 günlük tatilde seçmenin tatil yerine oy kullanmayı tercih ettiğini açıkladı.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA'YA TATİLE GİDENLER MAHSUR MU KALDI?

İstanbul'a yakın tatil bölgeleri olan Gökçeada, Bozcaada, Avşa, Marmara Adası gibi tatil noktalarında dönüşe geçen yolcuların fırtına nedeniyle mahsur kaldığı ve yarın yapılacak 1 Kasım seçimlerinde oy kullanamayacakları öne sürüldü. İddiaya göre fırtına nedeniyle feribot seferleri iptal edildi ve tatilciler adalarda mahsur kaldı.

Haberin Devamı

GESTAŞ'TAN SEFER İPTALİ AÇIKLAMASI

Çanakkale ve çevresindeki adalara arabalı vapur seferleri düzenleyen GESTAŞ, yarın sabah saatlerinde yapılması planlanan bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Firma, dün (31.10.2015 Cumartesi) hem Güney Marmara Hattı'nda hem de Kabatepe - Gökçeada, Geyikli - Bozcaada hatlarında birçok seferi iptal etti.

GESTAŞ'ın Cumartesi ve Pazar gününe ait sefer iptalleri duyurusu:

'1 KASIM'DA TÜM SEFERLER İPTAL EDİLMEDİ'

GESTAŞ yetkililerinden aldığımız bilgilere göre bu sabah saatlerinde yapılması planlanan seferlerdeki iptaller dışında yeni bir sefer iptali söz konusu değil. Ancak gün içindeki hava şartlarına göre yeni iptalller de söz konusu olabilir. Bozcaada, Erdek ve Avşa'ya 1 Kasım 2015 tarihli seferlerin yapılıp yapılmayacağı ise saat 11.00'de belli olacak.

İptal edilen sefer hattı ve saatleri ise şöyle:

Günay Marmara Hattında'ki iptal seferler:

01.11.2015 Pazar günü Avşa Adasından 06:00 Marmara'dan saat 06:45 seferleri hava mualefeti nedeniyle iptal edilmiştir.

Kabatepe Gökçeada Hattı sefer iptali:

Haberin Devamı

01.11.2015 Pazar günü Gökçeada'dan 07:00 ve Kabatepe'den 10:00 seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmiştir.

"TATİLE İLGİ YOĞUN DEĞİLDİ, GELENLER DE ERKEN GİTTİ"

Bozcaada, Gökçeada ve diğer tatil noktalarındaki tatilcilerle ilgili görüştüğümüz işletmeciler seçmenin sandığı tercih ettiğini ve tatile rağbet göstermediğini kaydetti. Firma sahipleri şunları anlattı '4.5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatili nedeniyle işletmelerde bir yoğunluk yoktu. Hava şartları da sert olduğu için gelen turist sayısı azdı. Tatile gelenler de bugün (31.10.2015) öğle saatlerinden itibaren evlerine döndü.'