Gündem Mahsur kalınca su yerine kar tükettiler

Mahsur kalınca su yerine kar tükettiler

Paylaş
Mahsur kalınca su yerine kar tükettiler

Afyonkarahisar'da kar yolları kapattı. Yolda mahsur kalan sürücüler, geceyi Dinar'da geçirdiler. İçecek suları kalmayan sürücüler kar yedi

Afyonkarahisar’da önceki gece başlayıp aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki kar kalınlığı, yer yer yarım metreye ulaştı. Kırsal alanda ise kar kalınlığı 2 metreyi buldu. Şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanırken, bu yolların kesişme noktasında yer alan İzmir- İstanbul- Antalya kavşağında çok sayıda vatandaş mahsur kaldı.

Haberin Devamı

Kar yağışıyla birlikte tipinin de etkili olduğu bölgede ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. 2 gündür yolun açılmasını bekleyen TIR’lar kilometrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle şehirlererası yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldiği belirtildi.

48 SAATTİR YOLDALAR

Afyonkarahisar- Kütahya yolunun geliş yönünde trafik akışı otomobil ve otobüsler için tek şeritten sağlanırken, gidiş yönünde ise yol sıklıkla kapanıyor. 2 gündür yolun açılmasını bekleyen TIR sürücüleri, Karayolları ekiplerinin yeterli çalışmayı yapmadığını öne sürdü. Kendilerine hiçbir şekilde yardım ulaşmadığını aktaran TIR sürücüleri, uygun bekleme noktalarına alınmadıkları için ihtiyaçlarını gidermekte güçlük çektiklerini anlattı.

Haberin Devamı

KAR YİYORLAR

Yiyecek ve içecek bulmakta zorlandıklarını kaydeden TIR sürücüleri, su ihtiyacını gidermek için de çoğu zaman kar yediklerini söyledi. Otobüs sürücüleri ise 3- 4 saat süren Denizli- Afyonkarahisar karayolunu 8 saatte gelebildiklerini anlatırken, aşırı beklemeler nedeniyle sık sık akaryakıt sorunu yaşadıklarını, çocuklu yolcuların da büyük sıkıntı çektiğini kaydetti. Hava sıcaklığının eksi 10 derece civarında olduğu bölgede tipi etkisini sürdürüyor.

Afyonkarahisar’ın Çay ve Bolvadin ilçelerinde de kar yağışı etkili oldu. Kaymakamlık kararıyla her iki ilçede bugün okulların tatil edildiği açıklanırken, bunu fırsat bilen öğrenciler okul bahçeleri ve sokaklarda kartopu oynayarak günü değerlendirdi.