Ekonomi Makam değil halk adamı

Makam değil halk adamı

Paylaş
Makam değil halk adamı

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ile tüm gün Kartal sokaklarında dolaştık. Gencinden, yaşlısına kendisini tanımayan yok. Gördük ki Başkan bunu halk adamı olmasına ve hizmetlerine borçlu

Alev Gürsoy CİMİN


Bir belediye başkanı ne yapar sorusundan ziyade ne yapmaz sorusunun yanıtını iyi düşünmek lazım. Yerel yönetimlerde en büyük sıkıntılar, en küçük sıkıntıların çözülememesiyle başlıyor. O sıkıntıların başında da vatandaşla iletişim geliyor. Halktan kopuk bir belediyecilik düşünülemez.

KENTE BİR DOKTOR GÖZÜYLE BAKIYOR

Kartal’a gittiğimizde en çok bu sorunun yanıtını aradım. Gördüm ki, hem Kartal sokaklarında hem de halkta karşılığı var Op. Dr. Başkan Altınok Öz’ün. Tam bir saha adamı. Gün boyu gezdik Kartal sokaklarında. Tanımayan yok. Yanına yaklaşanı kucaklıyor, sarıyor, sarmalıyor. Acaba biz yanındayız diye mi bu kadar ‘halkçı’ diye düşünmedim değil. Ama sonra gördüm ki başkan hep öyle. Doktor olmanın da getirdiği sempatiklik ve insanlarla hemen iletişime geçme Başkan’a epey puan kazandırıyor. Kente bir başkan değil de, bir doktor gözüyle baktığını söylüyor. Halkla iletişim, bir başkan için sınavı geçmenin ilk adımı. İcraatları ise ikinci aşama. Kartal halkı icraatlardan da çok memnun görünüyor. Sokakta hemen herkes Başkan’ın koluna giriyor. Kimi iş istiyor, kimi bir sorununu aktarıyor. Talepler bitmiyor ama Başkan sabırla dinliyor.



RANT İÇİN DEĞİL HALK İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM

Mesela kentsel dönüşüm hem belediyelerin hem de vatandaşın en çok canını sıkan konu. Bu zor süreç bile Kartal’da sancısız çözülmüş. Kentsel dönüşüm burada halka iyi anlatıldığı ve çözümler düzgün üretildiği için sıkıntı olmamış. Slogan şu: Rant için değil halk için, kent için dönüşüm…

Ve kadınlar… Bu ilçede çok şanslılar. Çünkü çocukları düşünen bir başkan tarafından yönetiliyorlar. Her köşede bir park hepimizin hayali değil mi? İşte Kartal bu yönden şanslı. Yeşil bol, parkı bol. En önemlisi de bolca kreş yapılıyor. Kadınlar daha rahat çalışsın diye. En çok dikkatimi çeken şey ise alerjik çocuklar için özel bir kreşin açılacak olması. Bu Türkiye’de ilk. Dilerim örnek olur. Çocuklar için Kartal’da yapılan Masal Müzesi ise mutlaka gidip görülmeli.

Çocuklar buraya götürülmeli ve hayallerindeki kahramanlarla burada mutlaka buluşmalı. Belediyecilik deyince aklımıza sadece çöplerin toplanması geliyor ama işin gerçeği o değil. Belediyecilik bütünlüktür ve genel yerelden başlar. Belediyecilik doğumdan, ölüme kadar vatandaşın yanında olmaktır. Kartal Belediyesi bu konuya da büyük önem veriyor.

Duyduğuma göre, makam aracından ziyade genelde motoruna atlıyor ve korumasız, şoförsüz, özel kalemsiz çıkıyor sokaklara Başkan. Gün geliyor bir kahvede, gün geliyor bir inşaatın bahçesinde vatandaşla hoş sohbette. İcraatı bol ama Başkan’ın en önemli özelliği vatandaştan kopmaması. Dilerim değişmez ve bu yapısını hep korur Başkan.

Haberin Devamı