Makarna pişirmekle ilgili doğru bildiğiniz 9 yanlış

Herkes makarna yemeyi sever ve herkesin makarna yapmak için yöntemleri ve püf noktaları vardır. Ancak bu kolay pişirilen ve lezzetli yemeği pişirmenin bazı önemli kuralları var aslında ancak çoğumuz doğru sandığımız bu yanlış yöntemleri uyguluyoruz. Gelin birlikte tekrar gözden geçirelim ve makarnayı bundan böyle doğru hazırlayalım...

24 Ekim 2018, Çarşamba 15:03 Son Güncelleme:
A A
YANLIŞ: MAKARNAYI DUVARA ATIN, YAPIŞIRSA MÜKEMMEL ŞEKİLDE PİŞMİŞ DEMEKTİR

YANLIŞ: MAKARNAYI DUVARA ATIN, YAPIŞIRSA MÜKEMMEL ŞEKİLDE PİŞMİŞ DEMEKTİR

Doğrusu: Makarnanın yapışkanlığını sağlayan şey içerdiği nişasta. Yani makarnayı yeteri kadar pişirmediyseniz bile içindeki nişasta açığa çıkmışsa yapışkan bir hale gelecektir. Makarnanın pişip pişmediğini ancak tadarak anlayabilirsiniz.

YANLIŞ: SUYA TUZ EKLEMEK ONUN DAHA HIZLI KAYNAMASINI VE YAPIŞMAMASINI SAĞLAR

YANLIŞ: SUYA TUZ EKLEMEK ONUN DAHA HIZLI KAYNAMASINI VE YAPIŞMAMASINI SAĞLAR

Doğrusu: Kaynayan suya tuz eklemek gerçekten suyun kaynama süresini uzatır. Üstelik yapışma konusunda da bir fayda sağlamaz. Makarnaya tuzu lezzet vermesini istiyorsanız piştikten sonra ekleyebilirsiniz.

YANLIŞ: MAKARNAYI İKİYE KIRMAK ONUN DAHA HIZLI PİŞMESİNİ SAĞLAR

YANLIŞ: MAKARNAYI İKİYE KIRMAK ONUN DAHA HIZLI PİŞMESİNİ SAĞLAR

Doğrusu: Spagettileri ikiye kırmak sadece onların tencereye daha kolay sığmasını sağlar. Makarnanın pişme süresini belirleyen şey makarnanın boyu değil kalınlığıdır.

YANLIŞ: MAKARNA PİŞTİKTEN SONRA ONU SOĞUK SUYA TUTMAK HAMUR GİBİ OLMASINI ENGELLER

YANLIŞ: MAKARNA PİŞTİKTEN SONRA ONU SOĞUK SUYA TUTMAK HAMUR GİBİ OLMASINI ENGELLER

Doğrusu: Makarnayı soğuk suda yıkamak tüm besin değerini ve nişastasını kaybetmesine ve böylece de kendine has dokusunu kaybetmeye yol açar. Makarnanızı süzmeden soslayın ve yapışmaması için bunu çok beklemeden yapın.

YANLIŞ: SUYA ZEYTİNYAĞI EKLEMEK MAKARNALARIN BİRBİRİNE YAPIŞMASINI ÖNLER

YANLIŞ: SUYA ZEYTİNYAĞI EKLEMEK MAKARNALARIN BİRBİRİNE YAPIŞMASINI ÖNLER

Doğrusu: Ünlü şefler makarna haşladığımız suya zeytinyağı eklemenin yapışmamasına bir fayda sağlamadığını söylüyor. Bunun püf noktası zeytinyağı değil makarnayı suya eklediğimiz ilk dakikalarda sıkça, sonrasında da aralıklı olarak karıştırmak.

YANLIŞ: MAKARNA SÜREKLİ YÜKSEK ATEŞTE PİŞİRİLMELİ

YANLIŞ: MAKARNA SÜREKLİ YÜKSEK ATEŞTE PİŞİRİLMELİ

Doğrusu: Sürekli yüksek ateş makarna pişirirken olmazsa olmaz değildir. Makarnayı suya attığınız ilk birkaç dakika yüksek ateş ve yoğun kaynama makarnaların birbirine yapışmasını önleyecektir, bu doğru. ancak bu ilk yapışma tehlikesi geçtikten sonra tencerenin altını kısıp sos hazırlığını rahatça yapabilirsiniz.

YANLIŞ: MAKARNA KAPAĞI AÇIK TENCEREDE PİŞER

YANLIŞ: MAKARNA KAPAĞI AÇIK TENCEREDE PİŞER

Doğrusu: Makarna haşlarken tencerenin kapağını kapatabilirsiniz, bu durum makarnanın dokusunu ve tadını bozmaz. Ancak dikkat etmeniz gereken iki şey var. İlki kapağı biraz aralık bırakıp taşmasını önlemek. İkinci olarak da kapağı kapalıyken suyunu tamamen çekip tencereye yapışmaması için sık sık kontrol etmek.

YANLIŞ: MAKARNAYI SÜZDÜĞÜNÜZDE KUPKURU OLMALI

YANLIŞ: MAKARNAYI SÜZDÜĞÜNÜZDE KUPKURU OLMALI

Doğrusu: Makarna sosunu hazırlarken içine haşladığınız sudan biraz eklerseniz sosunuz hem daha kıvamlı hem de lezzetli olur.

YANLIŞ: MAKARNA TUZLU SUDA HAZIRLANIR

YANLIŞ: MAKARNA TUZLU SUDA HAZIRLANIR

Doğrusu: Hepimizin makarna yaparken başvurduğu yöntem genelde bu. Ama bu tek yöntem değil. Makarnayı su yerine sütün içinde haşlayabilir ve çok farklı, yumuşacık bir lezzet elde edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER Son kullanma tarihi geçen eşyalar tehlike saçıyor