Siyaset 'Makarnayı ben getirmedim' yemini
Paylaş
'Makarnayı ben getirmedim' yemini

"Saman bulamayan besici hayvanına makarna yediriyor" diyen ve bunun fotoğrafını gösteren CHP Milletvekili Ensar Öğüt, Bakan Eker'in "Makarnayı yanında götürmüş" tepkisi üzerine tekrar Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ne bağlı Akşar Beldesi'ne gitti

Öğüt, besicinin kendisiyle görüşmek istememesi üzerine bir kahvede Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağına el basıp, "Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim makarnayı ben getirmedim" dedi.

CHP Milletvekili Ensar Öğüt, 22 Ocak 2013 günü Erzurum’un Narman ve Şenkaya ilçelerini gezdi. Bölgedeki saman sıkıntısını gündeme taşıyan Öğüt, Şenkaya’ya bağlı Akşar Beldesi’nde Bülent Aktürk’ün ahırına girdi. Yem sıkıntısını göstermek için ahırda hayvanlara eliyle makarna yediren Öğüt, çekilen fotoğrafı da TBMM’deki konuşmasında gösterdi.

Öğüt’ün, "Saman bulamayan üreticiler hayvanlarına makarna yediriyor" diyerek gösterdiği fotoğraflara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tepki gösterdi. Bakan Eker konuyu mahkemeye taşıyacağını belirterek, CHP’li Öğüt’ün makarnayı yanında götürdüğünü iddia etti.



Yaşanan bu tartışmaların ardından, CHP Milletvekili Ensar Öğüt, söylediklerinin doğru olduğunu ispatlamak için bugün CHP Erzurum İl Başkanı Fehmi Bedir ve partililerle birlikte Akşar Beldesi’ne geldi. Milletvekili Ensar Öğüt, geçen Ocak ayında ahırına girdiği besici Bülent Aktürk ile görüşmek istedi. Ancak Aktürk, Öğüt ile görüşmek istemedi. Bunun üzerine Ensar Öğüt, gittiği bir kahvede basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından yanında getirdiği Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağını masaya koyup yanındakilerle birlikte bunlara el basan Öğüt, "Yemin ediyoruz ki makarnayı biz yedirmedik. Besicinin kendisi bizi ahırına götürdü ve evinde pişirdiği makarnayı hayvanlarına yedirdi. Biz de bu sorunu Meclis’e taşıdık. Bülent Aktürk baskı altında kalarak hayvanlarına makarnayı yedirdiğini inkar etmiştir. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim ki makarnayı ben getirmedim" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından kahveye gelen Bülent Aktürk’ün ağabeyi Ahmet Aktürk, Milletvekili Ensar Öğüt ile görüştü. Ağabey Aktürk, kardeşinin cahil olduğunu ve ne söylediğini bilmediğini söyledi. Aktürk, Milletvekili Öğüt’e, "Yaşanan bu olaylardan dolayı annem kalp krizi geçirdi. Kardeşimi baskı altına alan yok. Kimse burada şov yapmasın" diye konuştu. Bunun üzerine Milletvekili Ensar Öğüt, "Biz burada şov yapmaya değil hakkımızı aramaya geldik. Ben bir milletvekiliyim üzerimize atılan bir suç var. Onu aydınlatmaya geldik. Gerekirse bu hakkımı kanun yolu ile de arayacağım. Bakan Eker’i ve Bülent Aktürk’ü de mahkemeye vereceğim" diye konuştu.
Öte yandan kahvedeki köylüler, Milletvekili Öğüt’ün doğru söylediğini belirterek, ona destek çıktı.

Deniz BAŞLI/ ARDAHAN, (DHA)

Haberin Devamı