Kayseri Makine Mühendisleri Odası Başkanı Varol'dan doğal gaz uyarısı

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Varol'dan doğal gaz uyarısı

Paylaş
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Varol'dan doğal gaz uyarısı

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Varol'dan doğal gaz uyarısı

KAYSERİ, (DHA) - MAKİNE Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, doğal gaz kullanımıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Gaz kaçağı riskini ortadan kaldırmak için ocak ve kombilerdeki eskimiş, paslanmış veya ömrü tamamlanmış bağlantı refleksleri mutlaka yenilenmelidir" dedi.
Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, doğal gaz kullanımıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında yaşamsal ihtiyaçların karşılanmasında doğal gaz kullanımının çok önemli olduğunu vurgulayan Varol, yetkisiz kişilere iş yaptırmanın hem yanlış hem de tehlikeli olduğunu söyledi. Doğal gaz kullanımında dikkat edilecek konulara değinen Varol, "Doğal gaz tesisatlarına kesinlikle müdahale edilmemeli, yetkisiz kişi ve kuruluşlara tamir ve bakım gibi işlemler yaptırılmamalıdır. Gaz açma işlemi gerçekleştirildikten sonra tesisatlara yeni bir cihaz bağlanması halinde, kesinlikle gaz dağıtım firmasına haber verilmelidir. Pencere veya duvarlara monte edilen, ortama taze hava girmesini ve herhangi bir gaz kaçağı durumunda da gazın dışarıya tahliye edilmesini sağlayan menfezler asla iptal edilmemeli ve üzeri kapatılmamalıdır" diye konuştu.
'GAZ SIZINTISINA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI'
Kombi bakımının önemli olduğunu belirten Varol, "Kombi, şofben gibi cihazların her yıl kış mevsimine girmeden yetkili servisler aracılığıyla bakımı yaptırılmalıdır. Baca gazının kimyasal yapısında veya diğer dış etkenlerden dolayı bacaların deformasyona uğraması ihtimaline karşı, yetkilendirilmiş baca temizleme firmalarına kontrol ettirilmelidir. Gaz kaçağı riskini ortadan kaldırmak için ocak ve kombilerdeki eskimiş, paslanmış veya ömrü tamamlanmış bağlantı refleksleri mutlaka yenilenmelidir. Lodoslu havalarda baca çekişi olumsuz yönde etkileneceğinden gaz sızıntısına karşı dikkatli olunmalı, bacalı cihazın bulunduğu odadaki menfezlerin açık olması sağlanmalıdır" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı