Malatya Malatya'da 'Koordinasyon Kurulu' toplantısı

Malatya'da 'Koordinasyon Kurulu' toplantısı

Paylaş
Malatya'da 'Koordinasyon Kurulu' toplantısı

Malatya'da 'Koordinasyon Kurulu' toplantısı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'da 2019 yılı 2'nci Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Aydın Baruş başkanlığında gerçekleştirildi.
Kongre ve Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, İlçe Belediye Başkanları, Yatırımcı kurum ve kuruluşların Bölge Müdürleri ile Daire Müdürleri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Baruş, Malatya'da 2019 Yılı Yatırım Programında 9 ayrı sektörde toplam 338 proje yer aldığını belirterek, "Uygulanmakta olan yatırım projelerimizin 241 adedi yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarımıza aittir. Belediyelerimizin uygulamakta olduğu yatırım projesi sayısı ise 97'dir. 2019 yılı yatırımlarımızı yatırımcı kamu kuruluşlarımıza göre, belediyelerimize göre ve genel olarak değerlendirecek olursak; 2019 yılı birinci dönem itibariyle yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarımızın yatırımları proje sayısı 241, toplam proje tutarı 5 milyar 163 milyon 455 bin lira, 2019 yılı ödeneği 629 milyon 146 bin lira, 2019 yıl harcaması 159 milyon 982 bin lira, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 26" dedi.
Vali Baruş'un 2019 yılı Malatya'daki kamu yatırımlarının genel değerlendirilmesini yapmasının ardından Bölge Müdürlükleri, Belediyeler ve diğer kurumların yatırımları ile sunumlarına geçildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı