Gündem Malatya'da korkutan deprem!

Malatya'da korkutan deprem!

Paylaş
Malatya'da korkutan deprem!

AFAD'tan yapılan son dakika açıklamasında Malatya'nın Arguvan ilçesinde ardı ardına iki deprem meydana geldi. Depremlerin ilki saat 14:13'te 2.5 büyüklüğünde gerçekleşirken, ikincisi 14:29 sularında 4.5 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Türkiye depremlerle sarsılmaya devam ediyor. Denizli'de yaşanan, başta İzmir ve Antalya olmak üzere çevre illerden de hissedilen 5,5'lik depremden art arda deprem haberleri gelmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Acıpayam ve civarında yüzlerce artçı sarsıntı yaşanırken, Malatya’nın Arguvan ilçesi geçen hafta birer saat arayla 3 depremle sallanmıştı.

Ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 2 gün önce öğle saatlerinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

MALATYA BUGÜN DE SALLANDI

Malatya’nın Arguvan ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 14.29’da, merkezi Arguvan olan 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Yerin 7.01 kilometre derinliğinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilerek paniğe neden olan depremin hasara yol açıp açmadığı araştırılıyor.

VALİLİK'TEN DEPREM AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Malatya Valiliği tarafından bugün Arguvan’da meydana gelen 4.5 şiddetindeki depremle alakalı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, deprem sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı ifade edilerek, bir vatandaşın panikleyerek merdivenlerden atladığı ayağından yaralandığı kaydedildi.

Valilik Açıklamasında, “İlimiz Arguvan ilçesinde 25 Mart 2019 Pazartesi günü saat 14.29’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremde herhangi bir can kaybı vuku bulmamış olup deprem sırasında yaşadığı panik nedeniyle bir binanın merdivenlerinden atlayan bir vatandaşımız ayağından yaralanmıştır. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5 teknik ekip tarafından, Arguvan ve Hekimhan ilçelerine bağlı mahallelerde deprem nedeniyle bazı binalarda oluşan hasarların tespitine yönelik çalışmalara derhal başlanmıştır. Bölgede devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle can güvenliği bakımından hasarlı konutlara girilmemesi yönünde vatandaşlara uyarılarda bulunulmuştur. İl AFAD Müdürlüğü ekiplerince, konutu hasar gören vatandaşların barınması amacıyla uygun alanlarda çadır kurma çalışmaları başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

MALATYA (İHA)