Ekonomi Malatya'da taze kayısı satışa çıktı

Malatya'da taze kayısı satışa çıktı

Paylaş
Malatya'da taze kayısı satışa çıktı

Büyük bölümü ihraç edilen Malatya’nın yaş kayısısı, tezgahlarda satışa çıktı. Karayakaya Barajı’na yakın olan Kale ilçesi ile Elazığ'ın Baskil ilçesinde hasat edilen taze kayısılar, sezonun ilk mahsulü olduğu için kilosu 5 ila 10 lira arasında satılıyor

Malatyalının en önemli geçim kaynağı olan kayısı, sebze meyve pazarında yerini aldı. Kentte 'sarı altın' diye bilinen kayısının fiyatından satan da, alan da memnun. Kentteki manavlar, Iğdır’da şeftali aşısıyla üretilen kayısının Malatya’da da üretilip satılmasından rahatsız olduklarını belirtirken sezonun ilk mahsulünün kilosu 5 ile 10 lira arasında alıcı buluyor.

Haberin Devamı

Kentte 35 yıldır manavlık yapan Kadir Karadağ (48), yüzleri güldüren kayısılarını yavaş yavaş tezgahlara sunduklarını belirterek, "Şu anda turfanda ilk mahsul. Tabii ki fiyatı şu an en az 5 liradan satıyoruz, gayet uygun. Daha hediyelik gönderme durumda değil" diye konuştu.

'4 LİRADAN AŞAĞI DÜŞMEZ'

15 yıldır manav olan Ahmet Erbaş (30) ise kayısının bu yıl bol olduğunu dile getirerek, "Dolu vurgunu da çok. Şu anki kayısılarımızı en az 5 liradan satıyoruz ama ileride 4 liraya düşer. 4 liradan aşağıya düşmez. Zaten köylüden alışımız 2,5 civarı. Biz de buraya getirip en az 4 liradan satıyoruz. Kayısıyı şu anda alıyorlar. Bugün nereden baksanız 400-500 kilogram sattık. İstanbul, Ankara gibi önemli yerler istiyor. İhraç olarak 1 ton gönderdik ama bundan sonra 35-40 tona kadar göndeririz. Kayısı zaten Malatya’nın bel kemiği kayısı olmazsa olmaz" dedi.

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)