Siyaset 'Malum Zat' şimdi de Kars'a atandı
Paylaş
'Malum Zat' şimdi de Kars'a atandı

12 kez görevden alınan ve Başbakan Erdoğan'ın 'Malum Zat' dediği Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, şimdi de 'Ucube' heykelin tartışıldığı Kars'a atandı

Başbakan Erdoğan’ın ‘’Malum Zat’’ olarak nitelediği ve bugüne kadar 12 kez görevden alınan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak şimdi de ‘’Ucube heykel’’ tartışmasıyla gündeme gelen Kars’a atandı. Budak üç ay önce Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü görevine geri dönmüştü.

Haberin Devamı

26 yıldır Erzurum'da görev yapan Fevzi Budak hakkında bugüne kadar 66 kez soruşturma açıldı. Son olarak da sahte belge düzenlediği iddiasıyla 2 Eylül 2010 günü tutuklandı. Budak, 28 Ekim 2010’da tahliye edilince yeniden koltuğuna döndü. Ancak Budak’ın görevi yine değiştirildi ve üçlü kararname ile bugün Kars Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı.

BAŞKANLIĞIN GEREKÇESİ

Milli Eğitim Bakanları Hüseyin Çelik ve Nimet Çubukçu tarafından 12 kez görevinden alınan ve her seferinde görevine dönen Budak, Başkanlık sisteminin gerekçelerinden de biri olmuştu. Başbakan Erdoğan ‘’’Başkanlık sistemi çok başlılığı ortadan kaldırıyor. Erzurum Milli Eğitim müdürü, 12 defa gidip geldi ’’ demiş ve Budak’tan ‘’Malum Zat’’ olarak bahsetmişti.

Budak, eski Bakan Hüseyin Çelik’i de 6 kez tazminata mahkum ettirdi. Çelik, Budak için ‘’Öğretmenevinin imkanları kendisine peşkeş çekilmiş’’ demişti. Çelik bu sözlerinden dolayısıyla, ‘’İftira ve kişilik haklarına saldırı’’ gerekçesiyle 5 bin lira tazminata mahkum oldu. Budak, Milli Eğitim Müsteşar yardımcısı Remzi Kaya ile birlikte Personel Genel Müdürü aleyhine açtığı 20 bin liralık davayı da kazandı. Bugüne kadar, Hüseyin Çelik ve bakanlık yetkilileri aleyhine açtığı davalardan toplam 59 bin lira tazminat kazandı.

Haberin Devamı