Gündem Mamak'ta Yılın Annesi seçildi

Mamak'ta Yılın Annesi seçildi

Paylaş
Mamak'ta Yılın Annesi seçildi

Doğuştan metabolizma hastalığı 9 yaşında teşhis edilen ve 5 yıldır yatağa mahkum olan 23 yaşındaki oğlu için evini hastaneye çevirdi

Ankara'nın Mamak ilçesinde oturan ev kadını 51 yaşındaki Nadire Şen, doğuştan metabolizma hastalığı 9 yaşında teşhis edilen ve 5 yıldır yatağa mahkum olan 23 yaşındaki oğlu Onur Şen için evini adeta hastaneye çevirdi.

Oğlu için her şeyini ortaya koyan fedakâr anne, 8 Mart Dünya Anneler Günü nedeniyle Mamak Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi.Mamak'ın Atmışevler Mahallesi'nde bir apartman dairesinde oturan ve bir şirkette işçi olarak çalışan 55 yaşındaki Salih Şen ile eşi Nadire Şen'in biri sağlıklı olan iki erkek çocuğundan küçüğü olan Onur Şen, yatağa ve solunum makinesine bağımlı olarak yaşamını sürdürmek durumunda kaldı.

Anne Nadire Şen'in, 5 yıldır yatağa mahkum olan ve solunum cihazına bağlı oğlu Onur için yapmadığı fedakarlık kalmadı. Oğlu için canını vermeye hazır olduğunu belirten anne Şen, evini de adeta hastane odasına çevirdi. Anneler Günü nedeniyle yatağa bağımlı olarak yaşam mücadelesi veren Onur Şen'in ailesini Mamak belediye Başkanı Mesut Akgül, eşi ile birlikte ziyaret etti. Başkan ve eşinin ziyareti sırasında belediyenin evde sağlık hizmeti veren ekibi de her hafta düzenli olarak gelerek kontrol ettiği Onur'u tedavisini sürdürdü.

Haberin Devamı

Nadire Şen, diğeri 28 yaşında ve sağlıklı olan iki oğlundan küçüğü olan 23 yaşındaki Onur'un doğuştan rahatsız olduğunu 9 yaşında götürdükleri hastanede ortaya çıktığını söyledi. Oğlunun 9 yaşına kadar hastalığını anlayamadıklarını belirten anne Şen, "Ankara'da götürdüğümüz hastanede doktorlar oğluma metabolizma hastalığı teşkisi koydular. Hastanede bir süre tedavi gören oğlumuzu evimize getirdik. Giderek ilerleyen hastalık nedeniyle oğlum son beş yıldır yatağa mahkum oldu. Vücudu yeteri kadar gelişemeyip 14-15 yaşındaki bir çocuk görünümü veren, el ve ayağı tutmayan Onur, ömür boyu solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürebiliyor. Yemek yiyemeyen ve su içemeyen Onur'u, gündüzleri sürekli olarak annesi Nadire bakarken, geceleri ise eşi Salih Şen ile birlikte 2'şer saat ara ile nöbetleşe bakıyorlar.

Haberin Devamı

Serum ile beslenen oğlu Onur için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu belirten anne Nadire Şen, "Oğlum Onur son 5 yıldır yatağa ve makineye bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Onur'umun tüm ihtiyaçlarını ve bakımını ben gerçekleştiriyorum. Şuuru yerinde olan oğlumun yanından biran olsun ayrılsam tedirginleşiyor. En büyük derdim ve endişem, bana bir şey olursa, oğluma kim bakacak" dedi.

Baba Salih Şen ise oğlunun geleceğinden kaygı duyduğunu belirtirken, Mamak Belediyesi'ne ise oğlu için evde sağlık hizmeti vermesinden dolayı teşekkür etti. Baba Şen, "Böyle bir günde Mamak Belediye Başkanımız Mesut Akgül'e minnet borçluyuz. Sağolsun bize her konuda destek ve yardımlarını sürdürüyorlar" dedi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise kısa konuşmasında, "Evde Sağlık Hizmeti projesi kapsamında ilçemizde 20 bin aileye ulaştık. Bu kapsamda evde sağlık hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yatığa bağımlı oğlu ve her türlü fedakarlığı yapıp, yaşatmak istediği oğlu için özveriyle mücadele eden Nadire Şen'i belediye olarak yılın annesi seçtik" dedi.

Hüseyin ÖZBALI / ANKARA, (DHA)