Manavgat Manavgat at yarışlarında 'Haskaya' birinci

Manavgat at yarışlarında 'Haskaya' birinci

Paylaş
Manavgat at yarışlarında 'Haskaya' birinci

Manavgat at yarışlarında 'Haskaya' birinci

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Side Geleneksel Rahvan At Yarışları'nda Bursa bölgesinden Mustafa Dinçbaş'ın binicisi olduğu 'Haskaya' adlı at, birinci oldu.

Side Geleneksel Rahvan At Yarışları Side Büyük Plaj mevkisinde yapıldı. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Manavgat Belediyesi'nin de desteklediği yarışlara ülke genelinden 82 at katıldı. Yarışlar öncesi düzenlenen müzik dinletisiyle Gana akrobasi ve Brezilya tango gösterisi etkinliğe renk kattı.

Yarış severlerin oldukça ilgi gösterdiği yarışları, Side'de tatil yapan yerli ve yabancı turistler de izledi. 8 kategoride gerçekleştirilen yarışta, baş kategorisinde Bursa bölgesinden Mustafa Dinçbaş'ın atı 'Haskaya' birinci, Konya'dan Mustafa Küçükmeral'in atı 'Bolkar' ikinci ve Aydın'ın Nazilli ilçesinden Ayvaz Çamdeviren'in atı 'Ayvaz' üçüncü oldu.

Yarışlarda dereceye giren at sahiplerine kupalarını Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Küçükmeral, Manavgat Side Rahvan Atçılar Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikkulak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Karakaya ve Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş tarafından verildi. Yarışlarda toplam 65 bin lira ödül dağıtılırken, başarılı olan atlar Rahvan At Yarışları Türkiye Şampiyonası'na katılacak.

Manavgat Side Rahvan Atçılar Spor Kulübü Başkanı Hasan Delikkulak, at yarışlarının ata sporu olduğuna işaret ederek, her yıl daha büyük katılımla yarışları organize etmeye devam edeceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı