Manavgat Manavgat Ziraat Odası'nda işlemler geçici olarak durduruldu

Manavgat Ziraat Odası'nda işlemler geçici olarak durduruldu

Paylaş
Manavgat Ziraat Odası'nda işlemler geçici olarak durduruldu

Manavgat Ziraat Odası'nda işlemler geçici olarak durduruldu

Ömer KARÇA/ MANAVGAT, (DHA) - MANAVGAT Ziraat Odası önünde Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru için gelenler nedeniyle izdiham yaşandı. İzdihamın koronavirüsle mücadeleyi sekteye uğratacağını değerlendiren Manavgat Kaymakamlığı, odayı bir süre işlem yapmaya kapattı.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ile koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 ile 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 saatleri arasında uygulanacak olan tam kapanma sürecinde, ÇKS belgesi olan çiftçilerin sokağa çıkma yasağından muaf olacağını öğrenenler, sabahın erken saatlerinden itibaren ÇKS'ye başvuru yapmak için Manavgat Ziraat Odası'na akın etti.

Kısa sürede oda önünde izdiham oluşması ve Covid-19 tedbirleriyle sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesi üzerine harekete geçen Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Ziraat Odası faaliyetlerini geçici olarak bir süre durdurma kararı aldı. Manavgat Ziraat Odası'na gelen polis ekipleri, oda önünde kayıt yaptırmak için bekleyen vatandaşları uzaklaştırdı. Kayıt yaptıramayacaklarını öğrenen bazı vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi.

Covid-19 tedbirleri kapsamında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek olan yasaklardan dolayı Manavgat Ziraat Odası önünde bir yığılma yaşandığını ifade eden Oda Başkanı Rasim Metin, "Aşırı yığılmadan kaynaklanan yoğunluktan dolayı Kaymakamlığımızın talimatları gereği geçici olarak oda işlemlerimize son verdik. Daha sonra işlem tarihlerini bildireceğiz. İnşallah süreci güzelce atlatır tamamlarız. İçişleri Bakanlığımızın tedbirleri kapsamında ne yapmamız gerekiyorsa onları uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 200 vatandaşın oda önüne gelerek kayıt yaptırmak için sıra beklediğini belirten Metin, "Covid-19 tedbirlerini almaya çalışırken, böyle bir yoğunlukla yaymanın da bir anlamı yok. Onun için işlemlere geçici olarak ara verildi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı