Manavgat Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

Paylaş
Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

Manavgat'ta 19 Mayıs coşkusu

ANTALYA, (DHA) - MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak, vatandaşları düzenleyecekleri fener alayına davet etti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 19 Mayıs 1919 tarihinin Kurtuluş Savaşı'nda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin oluşumuna, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bizlere emanet olduğunu vurgulayan Başkan Sözen, "Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur" dedi.

Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyet'ini omuzlarında yükseltecek olan gençlere her zaman güvendiklerini belirten Başkan Sözen, "Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak ve ancak gençler taşıyacaktır. Tüm Türkiye'de ve özellikle Manavgat'ta sosyal barışın sağlandığı, insanların kardeşçe yaşadığı, kavgalara fırsatın verilmediği bir ortamı gençlerimiz için sağlamak da bizlerin görevi olacaktır. Türk milletinin yeniden şahlanışının timsali olan 19 Mayıslar, Türk milleti var olduğu sürece büyük bir coşku ile kutlanacaktır. Ülkemizin onur ve gurur kaynağı olan gençlerimiz ise her zaman ulusumuzun güvencesi olacaktır" dedi.

Şükrü Sözen, kurtuluş mücadelesinin başladığı günün 100. yıl dönümünde Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andığını söyledi.

MEŞALELİ YÜRÜYÜŞE DAVET

Başkan Sözen, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı ilçede düzenleyecekleri törenlerle coşkuyla kutlayacaklarını da söyledi. 19 Mayıs Pazar günü saat 21.00'da fener alayı düzenleyeceklerini, ardından Atatürk Kültür Merkezi önünde ise havai fişek gösterisi yapılacağını kaydetti. Başkan Sözen, aynı gece Aydilge'nin konser vereceğini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı