Manavgat Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlanacak

Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlanacak

Paylaş
Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlanacak

Manavgat'ta Cumhuriyet Bayramı kutlanacak

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yılı dolayısıyla fener alayı ve konser etkinliği organize etti.
Manavgat Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in katılımıyla saat 19.30'da Perşembe Pazarı'ndan başlayacak. Vatandaşlar belediyenin dağıttığı meşale ve Türk bayraklarıyla fener alayı yürüyüşü düzenleyecek. Fener alayı korteji Güllük Caddesi-Demokrasi Bulvarı üzerinden devam ederek Atatürk Kültür Merkezi'nde son bulacak.
Fener alayı sonrasında Atatürk Kültür Merkezi'nde havai fişek gösterisi düzenlenecek. Ardından Türkiye'nin farklı şehirlerinde çalışmalarını sürdüren opera sanatçılarından oluşan 'Cumhuriyet Orkestrası', 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel hazırlanmış 'Kahramanlık Türküleri' repertuvarından oluşan konserle Manavgat halkıyla buluşacak.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet Bayramı'nda tüm Manavgat halkını fener alayına ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Cumhuriyet Orkestrası konserine davet etti. Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir de mesaj yayımlayan Başkan Şükrü Sözen, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümü olan bugün, bizim için çok kutlu ve onurlu bir gündür. Cumhuriyet, yüce milletimizin sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından yükselen değer olarak bizleri kucaklamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının güçlükleri bir bir aşarak yükselttiği bu değer, bugün milletimizin her bireyinin benimsediği ortak bir irade olmuştur. Bugün ülkemizde özgür, bağımsız, hür bir şekilde yaşıyorsak, bu, Cumhuriyetin sayesindedir" dedi.
Cumhuriyetin var oluş nedeni ve vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Başkan Sözen mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bugün tek bir şeye ihtiyacımız vardır. O da Cumhuriyet ruhuna sahip olmak, ona sımsıkı tutunmaktır.
Cumhuriyet ruhunda, umut, inanç, mücadele, vatan sevgisi, hoşgörü ve aydınlanma vardır. Cumhuriyet ruhu, karanlığa yakılmış bir meşale, kara bahtımıza tutulmuş bir ışıktır. Yolunu kaybedenlere yol haritası, yönünü kaybedenlere kutup yıldızıdır. Cumhuriyet bir başlangıçtır, inanmaktır. Yaşama şekil vermektir, geleceğe umutla bakmaktır. Cumhuriyet varsa zorluk yoktur, Cumhuriyet'e ve Atatürk'e bağlı olan bizler için imkansız yoktur. Bir yürek varsa o yüreğin içinde vatan ve Cumhuriyet sevgisi varsa her türlü zorluğa göğüs gerilir. Bu anlamlı gün, milletçe el ele kenetlenmemize, demokrasimize, bölünmez bütünlüğümüze, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamıza, vesile olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizi bize emanet eden Ulu Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Antalya ve Manavgat halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Tüm Manavgat halkımızı, her Cumhuriyet Bayramı'nda olduğu gibi hep birlikte olmaya davet ediyorum. 29 Ekim Salı Günü saat 19.30'da Perşembe Pazarı'ndan başlayacak olan fener alayı yürüyüşümüzde ardından da Atatürk Kültür Merkezi'mizdeki Cumhuriyet Orkestrası konseri ve kutlamalarında gelin hep birlikte olalım. Bu coşkuyu yüreklerimizde hissedelim."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı