Manavgat Manavgat'ta doğal gaz bilgilendirme toplantısı

Manavgat'ta doğal gaz bilgilendirme toplantısı

Paylaş
Manavgat'ta doğal gaz bilgilendirme toplantısı

Manavgat'ta doğal gaz bilgilendirme toplantısı

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde 'Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı (MAGA DGBH) Projesi' kapsamında halk katılım toplantısı düzenlendi.
Manavgat Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, MHP Manavgat İlçe Başkanı Nooman Enhoş, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muammer Ünal'la muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Akın; BOTAŞ Çevresel Etki Değerlendirme sorumlusu Muaz Dülger ve projeyi gerçekleştirecek firmanın yetkilileri de hazır bulundu. Firma yetkilileri tarafından yapılan sunumda Türkiye'nin ilk defa doğal gaz kullanımının o dönemki adıyla Sovyetler Birliği'nden ithal edilmesiyle başlanıldığını ve doğal gazın insan yaşamına kalite getirdiği belirtildi. MAGA projesiyle 285 kilometre uzunluğunda bir hat yapılacağı anlatılan sunumda, proje kapsamında yapılması planlanan boru hattı güzergahının olası değişiklikler için 1 kilometre sağı ve solunda pay bırakıldığı kaydedildi. Boru hattının yerin 2 metre altına yapılacağı ve hattın etrafındaki 26 metrelik alanın kamulaştırılacağı belirtilen sunumda, "Bu kamulaştırılan alanı sahipleri kullanabilecek ama herhangi bir şekilde yapı yapılamayacak, köklü bitkiler ekilmeyecek" denildi.
Sunumda MAGA projesinin Manavgat bölümünde 4 ayrı istasyon olacağı belirtilerek, "Bu istasyonlardan 3 tanesi hat vanası olacak Manavgat'ta yapılacak olan 'Take Off' denilen istasyonda ise ilçeye doğal gaz dağıtımı yapılan vana bulunacak" ifadeleri kullanıldı. Toplantı, soru cevapla devam etti.
Toplantının ardından açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve BOTAŞ yetkilileri tarafından düzenlenen MAGA Doğal Gaz Boru Hattı projesi hakkında bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdik. Yetkililer tarafından analizler ve raporlar bir an evvel oluşturulup Manavgat'ımızı doğal gaz ile buluşturmayı hedefliyoruz. Başta Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'na, AK Parti Antalya İl Başkanımız Sayın İbrahim Ethem Taş'a ve milletvekillerimize göstermiş oldukları ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı