Manavgat Manavgat'ta Kur'an okuma yarışması

Manavgat'ta Kur'an okuma yarışması

Paylaş
Manavgat'ta Kur'an okuma yarışması

Manavgat'ta Kur'an okuma yarışması

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi.

Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Manavgat Müftülüğü işbirliğinde Manavgat İmam Hatip Lisesi'nde Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması düzenlendi. Yarışmaya imam hatip liseleri ve ortaokulları dışındaki okullarda eğitim alan öğrenciler katıldı. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir ve Müftü Mustafa Atilla tarafından verildi.

Kaymakam Mustafa Yiğit, güçlü bir Türkiye için manevi değerleri güçlü gençlerin yetişmesine önem verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Tertiplenen yarışmada imam hatip lisesi ve ortaokulları dışında müfredata sahip okullarımızın öğrencileri yarıştı. Bu bize sadece imam hatiplerde değil diğer okullarda okuyan öğrencilerimizin de Kur'an-ı okuyan ve idrak etmeye çalışan çocuklarımızın olduğunu gösteriyor, bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Çünkü ülkemizin geleceğinin güven içinde olması, manevi değerlerimize güçlü bir şekilde bağlı olmamızla da ilişkilidir" dedi.

Yarışmanın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Yiğit, yarışmaya katılan öğrencileri de tebrik ederken, gelecekte yapılacak yarışmaların içeriğinin geliştirilmesinin hem katılımı artıracağını hem de güzel bir örnek teşkil edeceğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, değerler eğitimi kapsamında öğrencilerin manevi duygularının gelişmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının artırılması yönünde bu tür yarışmalara önem verdiklerini vurgularken, yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Müftü Mustafa Atilla de yarışmanın Manavgat'a yaraşır bir şekilde gerçekleştirildiğini aktarırken, gelecek yıl düzenlenecek olan yarışmada birinci gelecek öğrenciye Umre ödülünün verilmesinin gündemlerinde olduğunu bu şekilde yarışmaya ayrı bir heyecanın da geleceğini umduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı