Manavgat Manavgat'ta ORKÖY kredisiyle traktör verildi

Manavgat'ta ORKÖY kredisiyle traktör verildi

Paylaş
Manavgat'ta ORKÖY kredisiyle traktör verildi

Manavgat'ta ORKÖY kredisiyle traktör verildi

Mithat ABAKAN/MANAVGAT,(DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanlığı (ORKÖY) tarafından Üretim Mekanizasyon Projesi kapsamında orman köylüsü Mehmet Aslan'a bir kısmı hibe, bir kısmı kredili olmak üzere traktör verildi.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen traktör teslim törenine Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Manavgat Orman İşletme Müdürü Sedat Çalış, ilçedeki daire müdürleri, traktörü alan Mehmet Aslan ve diğer yetkililer katıldı. Traktör teslim töreninde konuşan Manavgat Orman İşletme Müdürü Sedat Çalış, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Üretim Mekanizasyon Projesi kapsamında üreticilere tambur, çekici, vinç ve elektrikli testere gibi çeşitli ürünler verildiğini belirterek, "Proje için Salur ve Oymapınar mahallelerinden başvuru aldık. Salur Mahallesi'ndeki başvurular yeterli bulunmadı. Oymapınar Mahallesi'nden üretici Mehmet Aslan'ın yaptığı başvuruda kendisine 164 bin lira değerinde traktör veriyoruz. Traktörün 100 bin lirasını ORKÖY olarak biz karşılıyoruz. Bunun 20 bin lirası hibe, kalan 80 bin lirası da yıllık 1.57 faizle vereceğiz. Traktörü alan arkadaşımız bize 85 bin 217 lira ödeme yapacak" dedi. Müdür Çalış, Manavgat'ta daha önce Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü aracılığıyla 3 traktör verildiğini, şimdi verilenle Manavgat'ta verilen traktör sayısının 4 olduğunu söyledi.

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici de orman teşkilatının Cumhuriyetle yaşıt olduğunu anlatarak, "Orman Genel Müdürlüğü, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ülkenin gelişimi için çalışıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında köylerde yaşayan insan sayısı fazlaydı. Ormanları korumak amacıyla çeşitli projeler geliştirdik. Şimdi insan sayısı azalınca, nüfusu köylerde tutmak için süt sığırcılığı, arıcılık gibi çeşitli projeler yürüttük. Şimdi geldiğimiz noktada ise artık orman köylülerini mekanizasyon projeleriyle desteklemeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Köylerin artık boşaldığını, köylerde yaşayan nüfus sayısının çok azaldığını anlatan Dikici, "Eskiden köylerde hayvanlı ekipler vardı, şimdi bu hiç kalmadı. Artık tamamen mekanize ekipler var. Geçen günlerde bir belgesel çekmek için bölgede hayvanlı ekip bulamadık. Bütün her yere bilgi verdik, sadece Dim bölgesinde 1 tane bulabildik. Anlayacağınız orman teşkilatı olarak biz de kendimizi teknolojik gelişmelere adapte ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Aslan'a traktörün anahtarı Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı