Manavgat Manavgat'ta sportif yetenek taraması yapıldı

Manavgat'ta sportif yetenek taraması yapıldı

Paylaş
Manavgat'ta sportif yetenek taraması yapıldı

Manavgat'ta sportif yetenek taraması yapıldı

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında 5'inci sınıf öğrencilerine sportif yetenek taraması yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, sportif yeteneklere sahip çocukların ilkokul çağında tespit edilerek, yetenekli oldukları spor branşlarında eğitim almaları amacıyla tarama yapıldı. İlçedeki okullarda 5'inci sınıfta öğrenim gören 1100 öğrencisiye yönelik tarama testi uygulandı.

Tarama testinde Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden 22 antrenör, Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nden 8 antrenör ve spor eğitim uzmanı ile Manavgat İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünden 15 beden eğitimi öğretmeni yer aldı. Tarama sonrası yüksek sportif yetenek puanı alan 149 öğrenci Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından eğitime alındı, 88 öğrenci başta Manavgat Gençlik ve Spor Kulübü olmak üzere, ilçede farklı branşlarda mücadele eden spor kulüplerine kayıt yaptırıldı.

Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya, şunları söyledi:

"Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilk olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 3. sınıf öğrencilerimizin taranmasıyla başladı, bugün 5.sınıfların tarama testi yapıldı. Projenin amacı öğrencilerimizin tüm toplumumuzun spor yapması ve yetenekli olan sporcuların keşfedilmesi, spora yönlendirilmesi aynı zamanda toplumumuzda spor yapma kültürünün gelişmesi için proje başlatıldı. Bu sayede yetenekli çocuklar keşfedilip kulüplere yönlendirilecekler. Gerçekten yetenekli olanlar milli takımlara seçilecek. Daha önce tesadüfen belirlenen, isteyen sporcular kulüplere gidiyordu, şimdi bu proje sayesinde yetenekli çocukları biz çekip çekirdekten keşfedip kulüplere, milli takımlara yönlendireceğiz. Bu şekilde sporda daha da başarılı bir ülke haline geleceğimizi düşünüyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı