Manavgat Manavgat'ta Toplum Destekli Polislik çalışmaları

Manavgat'ta Toplum Destekli Polislik çalışmaları

Paylaş
Manavgat'ta Toplum Destekli Polislik çalışmaları

Manavgat'ta Toplum Destekli Polislik çalışmaları

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından vatandaşlara dolandırıcılık konusunda uyarı broşürleri dağıtılırken, çeşitli okullarda polislik mesleği tanıtıldı.

Haberin Devamı

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri Antalya Caddesi üzerindeki vatandaşlara dolandırıcılık konusunda bilgi vererek, uyarı broşürü dağıttı. Broşürlerde cep telefonları aracılığıyla yapılan dolandırıcılığın 2 türlü olduğu belirtilerek, "Vatandaşlarımızı cep telefonları ile arayarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp, terör örgütüyle bağlantılı oldukları iddia edilip korkutarak para talep edilmektedir. Ayrıca farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödül kazanıldığı şeklinde kontör ya da para talebinde bulunmaktadırlar. Suç işlemeyi alışkanlık haline getirmiş kişiler telefon açarak kendilerini polis, asker ve savcı olarak tanıtmaktadır. Vatandaşlara telefon veya hesap numaralarının terör örgütü mensuplarınca ele geçirildiğini ve kullanıldığını belirtip, terör örgütü mensuplarını yakalamalarının an meselesi olduğunu söyleyerek, para veya kontör talep etmektedirler. Her şeyden önce çok iyi bilinmelidir ki hiçbir kamu görevlisi para talep etmez" denildi.

Haberin Devamı

POLİSLİK MESLEĞİ TANITILDI

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri, Manavgat Altmışıncı Yıl Anaokulu ve Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'nu da ziyaret etti. Manavgat Altmışıncı Yıl Anaokulu öğrencilerine polislik mesleği ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapan ve öğrencilere yap-boz hediye eden görevliler, Dr. Hüseyin Vural Engelliler Okulu'nda da öğrencilere boyama kitabı dağıttı.

FOTOĞRAFLI