Spor Manchester izledi, Bursaspor kaptı

Manchester izledi, Bursaspor kaptı

Paylaş
Manchester izledi, Bursaspor kaptı

Manchester United'ın izlemeye aldığı İsveçli futbolcu Gustav Svensson, uzun uğraşlar sonucunda Bursaspor'a geldi

Svensson şimdi hayalini kurduğu İngiliz ekibiyle Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek.

2009 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda scoutların radarına giren ve 26 Haziran 2009 tarihinde de Manchester United resmi sitesinde kendisiyle ilgili bir scout raporu yayınlanan başarılı orta saha oyuncusu, büyük uğraşlar sonucunda yeşil-beyazlı ekiple anlaştı.

Kendisini Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey arenada denemek isteyen Svensson, Manchester United'dan teklif beklerken, soluğu Bursaspor'da aldı.

İNGİLİZLER KISKACA ALMIŞTI

Manchester United'ın geçtiğimiz sezon izlemeye aldığı ve sezon boyunca bilgi topladığı futbolcu için İngilizler resmi internet sitesinde de bir rapor yayınladı.

Raporda Svennson'un, İtalya ve Belarus karşısında gösterdiği muhteşem performansın bir benzerini de Sırbistan karşısında gösterdiği, bu maçta İsveç defansını derleyip toplayan isim olduğu, aynı zamanda 5-1 kazanılan Belarus maçında da takımı adına 4'üncü golü attığı belirtildi.

BÜYÜK MAÇ TECRÜBESİZLİĞİ

Raporda ayrıca genç futbolcunun öne çıkan özellikleri "Ne yaptığını bilen, oldukça çalışkan, hızlı ve son derece etkili şutlar atabilen, aynı zamanda stoper de oynayabilen" şeklinde sıralanırken, büyük maç tecrübesizliği ise zayıf yönü olarak ifade edildi.

Manchester United'de bir ara sakat olan Hargreaves'in yokluğunda Fletcher'in yanına düşünülen Svensson'un, Hargreaves ve Fletcher için oldukça iyi bir alternatif olabileceği belirtildi. Ancak beklenilenin tersine, yetenekli futbolcu Türkiye Şampiyonu'nu tercih etti.

BURSASPOR'A HAZIR GELDİ

Bu arada, İsveç liginde 21'inci hafta geride kaldığı için Svensson Bursaspor'a hazır olarak geldi. Maç ve antrenman eksiği yaşamayacak olan başarılı oyuncunun, milli maç nedeniyle lige verilen arada takıma katılması avantaj olarak görünüyor.

Göteborg'da son 3 sezondur düzenli forma giyen Gustav İsveç Milli Takımı'nda 2, İsveç 21 yaş altı takımında ise 7 maça çıktı.

EMRE KOŞAK/BURSA (DHA)

Haberin Devamı