Spor Manchester United'da Van Gaal belirsizliği

Manchester United'da Van Gaal belirsizliği

Paylaş
Manchester United'da Van Gaal belirsizliği

İskoç teknik adam Alex Ferguson'un emekli olmasının ardından bir türlü toparlanamayan Manchester United'da, Louis van Gaal'in geleceği de belirsizliğini koruyor.

İngiltere Premier Lig’de Liverpool galibiyetiyle eleştirilerin önünü alan ancak cumartesi günü Old Trafford Stadı’nda Southampton’a 1-0 yenilerek taraftarlarının tepkisini çeken Manchester ekibinin Hollandalı teknik direktörü van Gaal, hakkında görevine devam edip etmeyeceği tartışmaları devam ederken ülkesi Hollanda’ya gitti.

Takımın dünkü antrenmanını iptal eden ve kızının doğum gününü kutlamak için ülkesine giden 64 yaşındaki deneyimli çalıştırıcı futbolcularına bugün de izin verdi.

Ajax, Barcelona ve Bayern Münih’te geçirdiği başarılı sezonların ardından Manchester United’ın yaşadığı düşüşü durdurması için 2014 yılında David Moyes’in yerine göreve getirilen Van Gaal, beklentileri karşılayamadı. Manchester United, Hollandalı çalıştırıcıyla çıktığı 78 maçta, sahadan 31 galibiyet, 29 beraberlik ve 18 mağlubiyetle ayrıldı.

İngiliz basını, Van Gaal’in istifa etmesi ya da görevinden alınması halinde takımı sezon sonuna kadar Ryan Giggs’in çalıştırabileceğini yazarken, gelecek sezon İngiltere’de görev yapmak istediğini açıklayan Pep Guardiola ve Jose Mourinho’nun isimleri muhtemel teknik direktör adayları arasında öne çıkıyor.

Manchester United’ı 26 yıl çalıştıran Ferguson, emekli olduktan sonra yazdığı kitapta, yerine ilk tercih olarak Guardiola’yı düşündüğünü ancak İspanyol teknik adamın Bayern Münih’i tercih ettiğini anlatmıştı. Ferguson, sonraki adaylar Mourinho, Ancelotti, Klopp ve van Gaal’in o dönemde farklı nedenlerle gelemediği için Moyes’in Manchester United’a menajer olduğunu ifade etmişti.

AA

Haberin Devamı