Gündem Mandela son yolculuğuna uğurlanıyor

Mandela son yolculuğuna uğurlanıyor

Paylaş
Mandela son yolculuğuna uğurlanıyor

Zambiya, Mandela'nın ölümü nedeniyle bir haftalık yas ilan etti

Zambiya Devlet Başkanı Michael Sata, eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın ölümü nedeniyle bir haftalık ulusal yas ilan etti.

Devlet Başkanlığı açıklamasında, "yas dönemi süresince, Zambiya halkına, ölen eski Güney Afrika Devlet Başkanı’nın huzur içinde yatması için dua etmesi dua etmesi" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, Michael Sata’nın, sadece Zambiya değil tüm dünya gençliğinin Mandela’yı rol model almalarını istediği belirtilerek "Özellikle Zambiya halkından, Mandela’nın hayatı boyunca mücadele ettiği şeyi örnek almalarını istiyorum" ifadesine yer verildi.

Güney Afrika’nın Zambiya Yüksek Komiseri Piet Mathebe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mandela’nın ideallerinin tüm dünya tarafından hatırlanacağını ifade etti. Zambiya’daki İslami eğitim kuruluşunun Başkanı Abdülhamid İmam da Güney Afrika halkına Mandela’nın arkasında bıraktığı mirası yaşatmaları çağrısı yaptı.

İmam, "Bazı insanlar olağanüstü hayatlar yaşarlar, Mandela’nınki de böyleydi" dedi. Zambiya, ırk ayrımcısı rejime karşı yürütülen mücadelede çok sayıda Güney Afrikalı özgürlük savaşçısına ev sahipliği yapmıştı. Nelson Mandela da 1990 yılında serbest bırakıldıktan sonra ilk gezisini Zambiya’ya yapmıştı.