Gündem Manisa'da asker karakolu taradı: 3 şehit

Manisa'da asker karakolu taradı: 3 şehit

Paylaş
Manisa'da asker karakolu taradı: 3 şehit

Manisa’nın Kula ilçesi Jandarma Karakolu'nda kısa dönem askerlik yapan Er Nedim Abeş, elindeki MP5 makineli tabanca ile koğuşta uyuyan erlere ateş açarak 3 silah arkadaşını şehit etti, 3'ünü yaraladı, daha sonra da aynı silahla kendini vurdu. Abeş’in bilinen bir psikolojik bozukluğu ya da sorunu olmadığı belirtilirken, bir anlık cinnet sonucu böyle bir şey yaptığı sanılıyor

Manisa’nın Kula ilçesindeki Jandarma Komutanlığı’nda sabaha karşı 03.30 sıralarında cinnet getirerek MP5 otomatik tabanca ile koğuş içerisinde uyuyan arkadaşlarına ateş açan bir asker, 3 silah arkadaşını şehit etti, 3'ünü yaraladı; daha sonra aynı silahla kendini vurdu.


İSİMLERİ BELLİ OLDU


Er Nedim Abeş’in ateşiyle jandarma erler Mümin Pınaroğlu, Hüseyin Tolga Hepgül, Onur Sunnioğlu şehit olurken, Cemil Aslanhan, Kenan Dursun ve Emirhan Yaşaroğlu yaralandı.


NÖBET TUTARKEN BİR ANDA...


Koğuş önünde nöbet tutarken cinnet getirip silah arkadaşlarının üzerine ateş açan Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Abeş, ardından dışarı çıkıp, İlçe Jandarma Komutanlığı önünde kendi başına ateş ederek yaşamına son verdi.

2’Sİ KOĞUŞTA ŞEHİT OLDU


Şehit olan askerlerden Bursa Osmangazi nüfusuna kayıtlı Mümin Pınaroğlu ile İzmir Konak nüfusuna kayıtlı Hüseyin Tolga Hepgül’ün vuruldukları anda koğuşta, İzmir Bornova nüfusuna kayıtlı Onur Sunnioğlu’nun kaldırıldığı Kula Devlet Hastanesi’nde şehit olduğu bildirildi.


KOL, BACAK VE KARINLARINDAN YARALANDILAR


Yaralanan askerler Cemil Aslanhan, Kenan Dursun ve Emirhan Yaşaroğlu, kaldırıldıkları Kula Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavilerinin ardından Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Üç askerin kol, bacak ve karınlarından yaralı oldukları, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.


'PSİKOLOJİK BOZUKLUĞU YOK, BİR ANLIK CİNNET' İDDİASI


Silah arkadaşlarına ateş açan er Nedim Abeş’in daha önceden bilinen bir psikolojik bozukluğu ve sorununun olmadığı, bir anlık cinnet sırasında böyle bir şey yaptığının sanıldığı belirtildi. Abeş'in satranç oynayan, kitap okuyan, çevresindekilerle ilişkileri iyi olan ve sevilen biri olduğu öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI


Manisa Valiliği’nden 3 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı olayla ilgili şu açıklama yapıldı: "İlimiz Kula İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan bir jandarma erin kişisel nedenlerden kaynaklandığı düşünülen bir gerekçe ile 11.07.2017 tarihi saat 03:20´de askerlerin istirahatta bulunduğu bir anda koğuşu otomatik silahla taraması sonucu üç askerimiz şehit olmuş, üç askerimiz yaralanmıştır. Yaralı jandarma erlerin tedavileri Salihli Devlet Hastanesi’nde sürmekte olup şu anda hayati tehlikeleri yoktur. Birlikte görev yapan diğer askerlerimizin herhangi bir sağlık sorunu bulunmamaktadır. Olayı müteakiben fail jandarma er intihar etmek suretiyle hayatına son vermiştir. Olay ile ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Şehit ailelerine gerekli bildirimler yapıldıktan sonra şehit ve yaralı bilgileri kamuoyu ile paylaşılacaktır. Aziz milletimize ve kederli ailelere başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ederiz."

ŞEHİTLER İÇİN TÖREN YAPILDI


Manisa’nın Kula İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’nda cinnet getiren Nedim Abeş’in MP5 makineli tabancayla koğuşa açtığı ateş sonucu şehit olan askerlerin İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemleri tamamlandı. Askerlerden İzmirli Onur Sünnüoğlu ve Bursalı Mümin Pınardağ’ın cenazeleri, askeri tören için Manisa İl Jandarma Komutanlığı bahçesine getirildi. Şehitlerden yine İzmirli olan Hüseyin Tolga Hepgül’ün cenazesinin ise ailesinin talebi üzerine Manisa’ya getirilmediği öğrenildi.
Manisa’daki törene; Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, Manisa 1’inci Eğitim Tugay Komutanlığı’na vekaleten bakan Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ilçe belediye başkanları, askerler ve vatandaşlar katıldı. Onur Sünnüoğlu’nun annesi Gülçin Sünnüoğlu, oğlunun fotoğrafını defalarca öptü, tabutuna sarıldı. Kendisine getirilen sedyeye ise oturmadı. Sürekli oğlunun tabutunun başında, "Onur sana bu tabut yakışmadı" diye ağıtlar yakan Gülçin Sünnüoğlu, yürekleri dağladı. Onur’un ablası Vildan Sünnüoğlu ise sinir krizi geçirdi, sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Cihangir Sünnüoğlu da protokol üyelerince teskin edildi.

Bursalı Er Mümin Pınardağ’ın kalp hastası olan babası Adnan Pınardağ ile annesi Selma Pınardağ ise kente getirilmedi. Törene katılan eniştesi Hayrettin Bayram, Mümin Pınardağ’ın fotoğrafını tutarak töreni takip etti.

Yaşamına son veren kısa dönem er Nedim Abeş’in cenazesinin ise otopsinin ardından Diyarbakır’a gönderildiği belirtildi. Tören duaların okunmasının ardından sona erdi. Aileler otobüslerle evlerine gönderildi.


ŞEHİTLERİN EVLERİNE BAYRAK ASILDI


Şehit olan askerlerden Er Onur Sünnüoğlu’nun Bornova’nın Kemalpaşa Mahallesi’ndeki evi ile Er Hüseyin Tolga Hepgül’ün Konak ilçesi Ferahlı Mahallesi’ndeki evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Sünnüoğlu ile Hepgül’ün Gaziemir’deki Gülhane Camisi’nde yarın öğlende düzenlenecek askeri törenle son yolculuklarına uğurlanacakları belirtildi. Mümin Pınardağ da yine yarın memleketi Bursa’da son yolculuğuna uğurlanacak.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- İlker KILIÇASLAN- Ersan ERDOĞAN, Mehmet CANDAN / MANİSA-İZMİR, (DHA)