Gündem Manisa'da hamile Ebru Tireli'ye saldıran Mehmet Tanrıbilen tutuklandı

Manisa'da hamile Ebru Tireli'ye saldıran Mehmet Tanrıbilen tutuklandı

Paylaş
Manisa'da hamile Ebru Tireli'ye saldıran Mehmet Tanrıbilen tutuklandı

Manisa'da parkta yürüyüş yaparken saldırıya uğrayan Ebru Tireli'ye destek çığ gibi büyüyorken zanlı Mehmet Tanrıbilen oluşturulan özel ekip tarafından yakalandı. Saldırıya uğrayan Ebru Tireli, saldırganı teşhis etti. Mehmet Tanrıbilen bugün adliyeye sevk edilmişti. Saldırgan akşam saatlerinde mahkemece tutuklandı

Manisa Turgutlu'da hamile Ebru Tireli'ye yapılan saldırının faili için oluşturulan özel ekip zanlı Mehmet Tanrıbilen'i yakaladı. Görgü tanıklarının verdiği bilgileri tüm detaylarıyla değerlendiren polis saldırganın eşkalini ve kullandığı aracın plakasını belirledi. Tire ilçe merkezinde babasına ait tarım ilaçları satılan işyerinde çalışan Mehmet Tanrıbilen olayın faili olduğu iddiasıyla dün akşam saatlerinde yakalandı.

İLK İFADESİNİDE SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ AMA EBRU TİRELİ TEŞHİS ETTİ


Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Mehmet Tanrıbilen ilk ifadesinde suçlamaları kabul etmedi, olay anında başka yerde bulunduğunu anlattı. Buna karşın araç plakasından ulaşılan Mehmet Tanrıbilen'i hem görgü tanıkları hem de saldırıya uğrayan Ebru Tireli teşhis etti.


SALDIRGAN MEHMET TANRIBİLEN TUTUKLANDI


Turgutlu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Mehmet Tanrıbilen adliyeye sevk edilmişti.Saldırgan akşam saatlerinde tutuklandı.

EŞİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA GÖZALTINA ALINMIŞ


Öte yandan Mehmet Tanrıbilen'in eşi N.T’nin Turgutlu’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.


(Özel ekip tarafından yakalanan Mehmet Tanrıbilen)


DAHA ÖNCE DE SALDIRDI İDDİASI


Saldırganın gözaltına alınmasından sonra, oturduğu mahalle sakinleri onun hakkında açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinleri, Mehmet Tanrıbilen'in yaklaşık 6 ay önce yine aynı bölgede yürüyen bir kadına "Burada ne işin var. Çabuk evine git" diye bağırdığının konuşulduğunu, ancak bununla ilgili yasal işlem yapılıp yapılmadığını bilmediklerini söyledi.

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIĞI YOK


Polisin yaptığı ilk araştırmalarına göre, Mehmet Tanrıbilen'in psikolojik olarak bir sorununun bulunmadığı, herhangi bir tedavi de görmediği de belirlendi.

Türkiye, kısa şort giydi diye otobüste tekmeli saldırıya uğrayan



Abdullah Çakıroğlu ilk ifadesinde, "Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım" demişti.



Yaşanan olay Türkiye'de infiale neden olmuş ve kadın örgütleri Ayşegül Terzi için yürüyüşler ve toplantılar düzenlemişti.

AYŞEGÜL TERZİ'NİN YAŞADIĞI OLAYIN BENZERİ MANİSA'DA YAŞANDI


Eylül ayından yaşanan bu olay sonrası benzer bir olay önceki gün Manisa'da yaşandı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve 4 aylık hamile olan








EBRU TİRELİ NE YAŞADI?


Ebru Tireli önceki gün Manisa'da evinin yakınlarındaki parkta spor yaptığı sırada otomobilden inerek yanına gelen ve 'Bir daha burada yürümeyeceksin' diyen kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Yere düştükten sonra Ebru Tireli'nin karnı ve yüzüne vuran saldırgan, Tireli'nin çığlık atmasının ardından kaçtı. 'Hamileyim, ne olur vurma' diyerek yalvardığı halde gözü dönmüş saldırganın vurmaya ve küfür etmeye devam ettiğini aktaran Ebru Tireli, bir an bebeğini kaybedeceğini düşünmüş.


"EN ÇOK ZORUMA GİDEN ŞEY ONDAN ÖZÜR DİLEMEM OLDU"


Ebru Tireli, en çok ağrına gidenin hiç tanımadığı bir saldırgandan kurtulmak için ona 'Bir daha yürümeyeceğim, senin istediğin gibi olsun' diyerek özür dilemek zorunda kaldığını söylüyor.

Saldırıya uğrayan Ebru Tireli'nin şu sözleri ise oldukça dikkat çekici: "Üzerimde kapşonlu bir mont vardı. Montumun her yeri kapalıydı. Erkek veya kadın olduğumun bile, ilk bakışta anlaşılması oldukça güçtü..."


BEBEĞİNİN CİNSİYETİ BELLİ OLDU


Bu arada saldırıdan hemen sonra şoka giren Ebru Tireli'nin karnına aldığı darbelerden dolayı bebeğinin sağlık durumu da kontrol edildi. Doktorların yaptığı kontroller sırasında Tireli'nin karnındaki bebeğin cinsiyetinin kız olduğu ortaya çıktı. Doktorlar müjdeyi de kontrole geldiğinde Ebru ve Akın Tireli çiftine verdi.


Manisa'da hamile Ebru Tireli'yi tekmeleyen saldırgan gözaltında



'Tekmeci' tahliye edildi



Ayşegül Terzi: O adam dışarıda, ben hapisteyim