Gündem Manisa'da zehirlenen askerler olayında flaş gelişme!

Manisa'da zehirlenen askerler olayında flaş gelişme!

Paylaş
Manisa'da zehirlenen askerler olayında flaş gelişme!

Manisa'da zehirlenen askerlerle ilgili olarak yürütülen soruşturmada Tugay Komutanı Şevki Güvenç görevden alındı. Albay Güvenç, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) çekildi.

Manisa'daki besin zehirlenmeleriyle ilgili olarak Tugay Komutanı Albay Şevki Güvenç görevden alındı. Güvenç, Bakan Işık'ın talimatıyla görevinden alındı. Güvenç, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) çekildi.


BAKAN IŞIK SORUŞTURMA BAŞLATTIKLARINI AÇIKLAMIŞTI


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bakanlık olarak görevinde ihmali olabilecek askeri personelle ilgili idari inceleme ve soruşturma başlattıklarını açıklamış, "Teftiş Kurulumuzdan dört kişilik heyet şu anda incelemesini yapıyor" ifadelerini kullanmıştı.

"Sabotaj" iddialarını değerlendiren Işık, "Hiçbir ihtimali dışlamadan her türlü ihtimalin üzerine gidiyoruz" diye konuşmuştu.


NE OLMUŞTU?


Soruşturma kapsamında 8 kişiden aralarında yemek şirketinin Satın Alma Müdürü M.A.’nın da bulunduğu 4 kişi daha tutuklanmış olayla ilgili toplamda tutuklu sayısı 10’a çıkmıştı.


OLAYIN GEÇMİŞİ


Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan 731 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılmıştı.


23 MAYIS: 1049 ASKER ZEHİRLENDİ, 1 ASKER ŞEHİT


Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 asker hastanelik oldu. 1 er şehit olmuştu.


27 MAYIS VE 11 HAZİRAN'DA YİNE AYNI OLAY


27 Mayıs’ta Manisa’da 70, 11 Haziran’da Diyarbakır’da 11 asker yemekten zehirlenmişti.


16 HAZİRAN: 69 ASKER HASTANEYE KALDIRILDI


Manisada General Seyfettin Çalbatur Kışlası 1’inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 16 Haziran günü akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan askerlerden 69’u hastaneye kaldırıldı.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle serum tedavisi uygulanan askerlerin sağlık durumları iyi.

Durumları iyi olan 26 askere ise revirde müdahale edildi.