Gündem Manisa Mesir Macunu Festivali ne zaman?

Manisa Mesir Macunu Festivali ne zaman?

Paylaş
Manisa Mesir Macunu Festivali ne zaman?

UNESCO tarafından Somut Olmayan Dünya Kültürel Miras listesinde yer alan ve bu yıl 479.’su düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali internette merak ediliyor. Peki, Manisa Mesir Macunu Festivali ne zaman? İşte detaylar…

Manisa Mesir Macunu Festivali’nin bu yıl 479.’su düzenlenecek. UNESCO tarafından somut olmayan Dünya Kültürel Miras listesinde yer alan Manisa Mesir Macunu Festivali internette en çok merak edilen konular arasında geliyor. Peki, Manisa Mesir Macunu Festivali ne zaman? İşte detaylar…

Haberin Devamı

UNESCO tarafından Somut Olmayan Dünya Kültürel Miras listesinde yer alan 479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali bu yıl 23-28 Nisan 2019 tarihleri arasında kutlanacak. 21 Mart 2019 tarihinde Nevruz Bayramı’nda karma töreni yapılacak. 28 Nisan 2019 Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden, evlerin balkonlarından olmak üzere 45 noktada 6 ton mesir macunu halka saçılacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi bu yıl festival için 2 milyon TL, Şehzadeler Belediyesi ise 200 bin TL bütçe ayırdı.

Manisa için önemli bir gelenek olan Mesir Macunu Festivali’nde bu yıl 40-45 noktada 6 ton mesir macununun halka saçılacak.

Manisa açısından son derece önemli olan Mesir macunu geleneği 479 yıl önce gerçekleşen bir etkinlik olarak günümüze kadar gelmiştir.

Haberin Devamı

Osmanlılardan kalan bir etkinlik olan Mesir Macunu Festivali UNESCO kapsamında uluslararası düzeyde bir etkinlik olarak devam ediyor. Yurtdışından katılımcıların ilgi gösterdiği festival 500’ün ülkenin ulusal halk dansları ekiplerinin ağırlandığı, çeşitli aktivitelerin yapıldığı, Manisa kültürünü tanıtıldığı önemli etkinlikler arasında yer alıyor.