Gündem Manisa'da 1 kilo saf selenyum ele geçirildi

Manisa'da 1 kilo saf selenyum ele geçirildi

Paylaş
Manisa'da 1 kilo saf selenyum ele geçirildi

Manisa'da, yurda kaçak olarak sokulduğu belirlenen iki şişe içinde toplam 1 kilogram saf selenyum 74 maddesi ile yakalanan 1 kişi gözaltına alındı

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, komşu bir ülkeden yasadışı yollarla ülkeye sokulduğu belirlenen Selenyum 74 maddesinin pazarlanmak amacıyla şehre getirileceğini belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, şüpheli B.B.’yi gözaltına aldı. B.B.’in çantasında yapılan aramada, ele geçirilen iki şişe içinde, toplam 1 kilogram saf selenyum 74 maddesi ele geçirildi.

İncelenmek üzere gönderildiği Ankara Atom Enerjisi Kurumu’nda yapılan analizlerde de şişelereki maddenin Selenyum-74 olduğu tespit edildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen B.B., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Piyasada nadiren bulunan, taşınması ve bulundurulması yasak olan selenyum 74, kanser ve kalp hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçların içinde buluyor ve genellikle endüstriyel alanda değerlendiriliyor.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR, DHA

Haberin Devamı