Manisa Manisa'da eğitime koronavirüs ayarı

Manisa'da eğitime koronavirüs ayarı

Paylaş
Manisa'da eğitime koronavirüs ayarı

Manisa'da eğitime koronavirüs ayarı

MANİSA'da, koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarındaki artış nedeniyle okulların bazı sınıflarında yüz yüze eğitime ara verilip, uzaktan eğitime geçildi.

Manisa İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında toplandı. Kurul, toplantıda, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, Covid-19 ile mücadele kapsamında yeni kararlar aldı.

Konuyla ilgili Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, "29 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda, yeni bir karar alınıncaya kadar risk grubu yüksek olarak belirlenen ilimizde; gelinen aşamada tüm ülkede ve ilimizde özellikle son bir hafta içerisinde Covid-19 salgınının seyri, vaka sayılarında yaşanan değişiklikler çerçevesinde değerlendirmeler yapılmış olup, eğitim ve öğretimde bir takım ek tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur" denildi. Bu bağlamda bugün itibariyle geçerli olmak üzere Manisa genelinde, alınan okullardaki alınan tedbirlerle ilgili kararlar açıklamada şöyle sıralandı:

"Okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim okullarında ve özel eğitim sınıflarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edilecek. Birleştirilmiş sınıflı okullarda, köy gibi seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitim sürecek. İlkokullarda eğitim seyreltilmiş sınıflarda 2 gün okulda yüz yüze, 3 gün uzaktan eğitim şeklinde olacak. Ortaokullarda 5, 6 ve 7'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek. Ortaokul 8'inci sınıfların haftada 12 ila 22 saat olacak şekilde seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze eğitime devam edilecek. Lise hazırlık, 9,10 ve 11'inci sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitim uygulanacak. 7 ve 12'inci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacak. Destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze eğitime aynı şekilde devam edecek. Okullardaki sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen takvim doğrultusunda seyreltilmiş sınıflarda gerçekleştirilecek" denildi.

Yüz yüze eğitime katılımın veli rızasına bağlı olarak devam edeceği de açıklamada kaydedildi.

Alınan kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, ayrıca konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulacağı da kaydedildi.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

Haberin Devamı