Spor Manisaspor bu kez başaramadı

Manisaspor bu kez başaramadı

Paylaş
Manisaspor bu kez başaramadı

Spor Toto Süper Lig'de 12. haftayı 3. sırada geçen Manisaspor, daha sonra aldığı başarısız sonuçlarla bitime 2 hafta kala Süper Lig'e veda etti

Süper Lig’de ilk 12 haftada aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken ve ligde 3. sıraya kadar yükselen Manisaspor, bu sezon play-off oynama hesapları yaparken, daha sonra aldığı başarısız sonuçlarla düşme hattına geriledi.

Son olarak Sivasspor’a 3-1 mağlup olan Ege temsilcisi, bitime 2 hafta kala üst üste 3. sezonunu geçirdiği Süper Lig’e veda etti. "Tarzanlar", 2006-2007 sezonunda da hızlı bir giriş yaptığı ligde 10. haftayı liderlik koltuğunda geçtikten sonra aldığı başarısız sonuçlarla 14. sıraya kadar gerilemesine rağmen sezon sonunda lige tutunmayı başarmıştı.

4 HOCAYLA ÇALIŞTILAR

Süper Lig’de 2011-2012 sezonuna teknik direktör Hikmet Karaman ile hazırlanmaya başlayan ancak daha sonra deneyimli teknik adamla yollarını ayıran Ege temsilcisi, Karaman’ın yerine 19 Yaş Altı Milli Takım sorumlusu Kemal Özdeş’i getirdi.

Ligde ilk 4 haftada sadece 2 puan alabilen Manisaspor daha sonra aldığı başarılı sonuçlarla üst sıralara tırmandı. Ligde 12. haftayı Galatasaray’la birlikte 22 puanla tamamlayan Ege temsilcisi, sarı-kırmızılı ekibin ardından 3. sırada yer aldı.

Ancak o hafta aldığı Kayserispor galibiyetinin ardından istediği sonuçları elde edemeyen Manisaspor’da teknik direktör Kemal Özdeş, 22. haftada Samsunspor’la 1-1 berabere kaldıkları müsabakanın ardından görevinden istifa etti.

Ege temsilcisi, 26 puanla düşme hattındaki rakibi Kardemir Karabükspor’un 8 puan önünde girdiği son 12 haftalık süreçte ilk olarak Ümit Özat’ı takımın başına getirdi. Özat’la 6 maçta 1 galibiyet ve 5 yenilgi alan Manisaspor, Özat’ın görevden ayrıldığı 28. haftadaki Gaziantepspor maçında rakibine 2-0 yenilerek düşme hattına geriledi.

Özat’tan sonra göreve gelen Reha Erginer’le 4 maçta 1 galibiyet ve 3 yenilgi alan Ege temsilcisi, Sivasspor mağlubiyetiyle bitime 2 hafta kala Süper Lig’e veda etti.

12. haftada oynadığı Kayserispor galibiyetinin ardından 12 hafta galibiyet alamayan Manisaspor, 25. haftada Ankaragücü’nü yenerek galibiyet hasretini sona erdirmişti.

Ege temsilcisi Süper Lig’de 13. haftadan itibaren şimdiye kadar oynanan 20 maçta topladığı 10 puanla aynı süreçte 6 puan alan Ankaragücü ile birlikte en az puan toplayan 2. takım oldu.

Haberin Devamı