Gündem Mansur Yavaş mazbatasını aldı

Mansur Yavaş mazbatasını aldı

Paylaş
Mansur Yavaş mazbatasını aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra bir konuşma yapan Mansur Yavaş, "Ankara'yı huzur ve bereketin başkenti yapacağız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eşi ve CHP'li partililerle birlikte Ankara Adliyesi'ne geldi. Mansur Yavaş, mazbatasını aldı.

Haberin Devamı

Mazbatasını alan Yavaş şunları söyledi:

"Ankara halkı 5 yıllığına bizi görevlendirmiştir. Buna layık olmaya çalışacağız. Ankara'yı huzur ve bereketin başkenti yapacağız. Diğer ülkelerin başkentleriyle yarışacak bir başkent yaratacağız. Seçim bitti, seçimde olanlar geride kaldı. Bizde husumet, kin yok. Ne çalışan ne de oy vermeyenler açısında bir sorun yok. Adalet ve liyakat ön planda olacak."

GÖREVİ DEVRALDI

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne giderek görevi Mustafa Tuna'dan devraldı. Törenin ardından konuşan Mansur Yavaş, "Yarın sabahtan itibaren işimizin başında olacağız. Gerek mesai arkadaşlarımızın hiçbirinin tedirgin olmasına gerek yok. 6 milyon insandan nasıl vergi alıyorsak hizmetleri kimin kullandığına bakmıyorsak bütün Ankara'yı kucaklayarak bugünden itibaren herkesin belediye başkanı oluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ANITKABİR'E GİDECEK

Mansur Yavaş, devir teslim töreninin ardından Anıtkabir’e giderek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak. Yavaş, daha sonra Büyükşehir Belediyesi'ne dönerek resmi olarak görevine başlamış olacak.