Spor ManU, Arsenal'i 3'ledi

ManU, Arsenal'i 3'ledi

Paylaş
ManU, Arsenal'i 3'ledi

Premier Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadelede Manchester United, deplasmanda Arsenal'i 3-1 yendi

Emirates Stadı’nda 60 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada, ligde 2. sırada yer alan Manchester United ile kendisini 1 puan geriden takip eden Arsenal karşı karşıya geldi.

Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede "Kırmızı Şeytanlar", 33. dakikada kaleci Almunia’nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 37. dakikada Rooney farkı ikiye çıkarırken, 52. dakikada Park skoru 3-0 yaptı. Rus yıldız Arshavin ile çok sayıda pozisyondan yararlanamayan Arsenal’in tek golünü 80. dakikada Vermaelen kaydetti.

ROONEY 'DALYA' DEDİ

Arsenal karşısında takımının 2. golünü atan Rooney, Premier Lig’deki 100. golüne ulaştı. 24 yaşındaki İngiliz futbolcu, Premier Lig’deki ilk golünü de Everton formasıyla mücadele ederken yine Arsenal’a karşı atmıştı. Manchester United, aldığı bu galibiyetin ardından puanını 53’e çıkardı ve Chelsea ile arasındaki puan farkını 1’e indirdi. Arsenal ise 49 puanla 3. sıradaki yerini korudu.

KAPTAN TERRY GEMİSİNİ KURTARDI

Lider Chelsea, Burnley deplasmanından 3 puanla döndü. 27. dakikada Anelka ile öne geçen "Maviler", 50. dakikada Fletcher’ın golüne engel olamadı. Kaptan John Terry, 82. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi. Londra ekibi aldığı bu galibiyetle puanını 54’e çıkardı ve liderliğini korudu.

DEFOE GOLSÜZ GEÇMİYOR

Zirve takibini sürdüren Tottenham Hotspur, deplasmanda Birmingham City ile 1-1 berabere kaldı. Gol krallığı yarışında iddiasını sürdüren Defoe, karşılaşmada Tottenham Hotspur’u öne geçiren golü kaydetti. Başkent temsilcisi, 90+1. dakikada Ridgewell’in golüne engelleyemeyince beraberliğe razı oldu.

LIVERPOOL 3 PUANI ALDI

Geçen hafta deplasmanda Wolverhampton Wanderers ile golsüz berabere kalan Liverpool, bu hafta ise Anfield Road Stadı’nda Bolton’u 2-0’lık skorla geçti.

43 bin sporseverin izlediği mücadelede, zor günler geçiren "Kırmızılar"a galibiyeti getiren golleri, 37. dakikada Kuyt ve 70. dakikada Davies (kendi kalesine) attı. İspanyol yıldız Fernando Torres’in sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta, ileri uçta Kuyt ile N’Gog görev yaptı.

HAFTANIN DİĞER MAÇLARI

Fulham-Aston Villa: 0-2
Hull City-Wolverhampton Wanderers: 2-2
West Ham United-Blackburn Rovers: 0-0
Wigan Athletic-Everton: 0-1

3 BOYUTLU FUTBOL CANLI YAYINI

İngiltere Premier Lig’de dün oynanan Arsenal-Manchester United maçı, televizyondan 3 boyutlu olarak canlı yayınlanan ilk spor karşılaşması olma özelliğiyle tarihe geçti.

Uzun süredir 3 boyutlu yayınlar üzerinde çalışan İngiliz Sky Sports kanalı, ligin zirvesini de yakından ilgilendiren bu önemli maçı başkent Londra, Manchester, Cardiff ve Edinburgh şehirlerinde seçilen 9 "pub"da 3 boyutlu ve canlı yayınladı.

Kanal daha önce yaptığı açıklamada, bir süre bu seçilen yerlerin üyelerine hizmet vereceğini, sonrasında herkesin bu hizmetten faydalanabileceğini ve her hafta bir Premier Lig maçının 3 boyutlu ve canlı yayınlanacağını bildirmişti.

ROONEY GOL KRALLIĞINDA ARAYI AÇIYOR

Gol krallığı yarışında Manchester United’lı Wayne Rooney, 20 golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuyu 15 golle Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), 14 golle Didier Drogba (Chelsea) ve Darren Bent (Sunderland), 12 golle de Carlos Tevez (Manchester City) ve Fernando Torres (Liverpool) izliyor.

GELECEK HAFTANIN MAÇLARI


Hull City-Chelsea
Fulham-Portsmouth
Liverpool-Everton
Bolton Wanderers-Fulham
Burnley-West Ham United
Hull City-Manchester City
Manchester United-Portsmouth
Stoke City-Blackburn Rovers
Sunderland-Wigan Athletic
Tottenham Hotspur-Aston Villa
Birmingham City-Wolverhampton Wanderers
Chelsea-Arsenal.

3

Haberin Devamı