Ekonomi Maraton ve bisiklette dünya markası

Maraton ve bisiklette dünya markası

Paylaş
Maraton ve bisiklette dünya markası

İki büyük organizasyon Mersin’in marka değerini yükseltmekle kalmamış, hem spor turizmini hem de kentin Avrupa’daki tanıtımına yardımcı olmuş.

FAİK GÜRSES

Haberin Devamı

Bisiklette ‘Tour Of Mersin’, atletizmde ‘Uluslararası Mersin Maratonu’ her yıl artan katılım sayısıyla kenti taçlandırmaya devam ediyor. 16 Aralık’ta Mersin Maratonu yapılacak. Geçen yıl halk koşusuyla birlikte 60 bin kişinin katıldığı etkinliğin, bu yılki hedefi 75 bin kişiye ulaşmak. Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu etkinlikler sayesinde Mersin’i tanınırlıkta zirveye çıkardık. Yabancı sporcular organizasyondan sonra kente yeniden geliyorlar” diyor.

9 KİLOMETRELİK TESİS

Mersin’e kısa aralıklarla gitseniz bile kentteki değişimi rahatlıkla görebiliyorsunuz. Bisiklet ve yürüyüş yolları, kentin sayfiye yeri olan Soli’deki yapımı biten tribünlü yağlı güreş ve balık tutma alanları, kafeler ve spor tesisleri göz kamaştırıyor. Başkan Kocamaz, anjiyodan yeni çıkmasına rağmen 9 kilometrelik bu nefis spor merkezinin büyük bölümünü bizlerle beraber yürüdü. Başkan’la yürürken, gündemin sorusunu sordum, “Ne olacak bu Mersin İdmanyurdu’nun hali?” Başkan Kocamaz bir solukta yanıtladı, “Kulübü eski canlı haline getirmek çok zor. Borç tekrar yapılanana kadar 200 milyonu bulur. Bence en iyi yol ‘Bal Süper Lig’de mücadele eden İçel Kulübü’ne el atıp, yola buradan devam etmek.” Başkan Kocamaz’ı dinlerken 1970’li yıllara gittim. Ne müthiş bir Mersin İdmanyurdu fırtınası vardı. Lefter Küçükandonyadis’in hocalık, Kadri Aytaç’ın hem hoca hem de teknik direktörlük yaptığı, Beşiktaşlı rüzgarın oğlu Faruk Karadoğan’ın estiği, Fenerbahçeli gol kralı Osman Arpacıoğlu ile sağ ve sol açık oynayan Muharrem’in yıldızlaştığı günler… Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda tarih yazan Gündüz Tekin Onay hocanın Mersin İdmanyurdu hala burnumuzda tütüyor. O Mersin İdmanyurdu’nu bekliyoruz. İsmi İçel olup değişse bile...

Haberin Devamı