Gündem Mardin Derik'te kayyum olarak atanan belediye başkanına saldırı

Mardin Derik'te kayyum olarak atanan belediye başkanına saldırı

Paylaş
Mardin Derik'te kayyum olarak atanan belediye başkanına saldırı

Mardin’in Derik ilçesinde kaymakamlık konutuna el yapımı bombayla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk de var. Bombanın makam aracına önceden konulup uzaktan kumanda ile patlatıldığı öğrenildi. Başlatılan operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı

Mardin'in Derik ilçesindeki hain terör saldırısı bugün saat 12.15 sıralarında, kaymakamlık lojmanlarına yapıldı.

PKK’lı teröristlerin el yapımı bombalı saldırı sırasında kaymakamlık lojmanında bulunan güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Alçak saldırıda yaralananlar arasında ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk de var.



Hain saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildi. Sağlık Bakanlı, ilk tetkik ve tedavinin ardından gerekli görülmesi halinde hazır bulundurulan uçak ambulans ile Kaymakam Safitürk’ün Ankara’ya naklinin planlandığını ifade etti.

Saldırıya uğrayan Derik Kaymakamı’ndan haber var



Mardin’de uğradığı saldırı sonrası ağır yaralı olarak ambulans helikopterle Gaziantep’e getirilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk ameliyattan çıktı. Kaymakam Safitürk’ün ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesinde 5 gün uyutulacağı öğrenildi.

Bugün öğle saatlerinde Derik Hükumet Konağı’nda yaşanan saldırı sonrası ağır yaralı olarak ambulans helikopter ile Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu’na getirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, daha sonra ambulansla Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Kaymakam Safitürk ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta dalağı alınan Kaymakam Safitürk’ün baş, boyun ve karın bölgesinde ciddi yaralanmaların olduğu öğrenildi.

Öte yandan, hayati tehlikesinin de bulunduğu öğrenilen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün yoğun bakım ünitesinde 5 gün boyunca uyutulacağı ve tedavisinin devam edeceği belirtildi.

(İHA)



BOMBAYI ÖNCEDEN MAKAM ODASINA BIRAKMIŞLAR!


Kaymakamlığa el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Kaymakam ile birlikte 5 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcının önceden Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün makam odasına konulduğu ve burada uzaktan kumanda ile patlatıldığı belirtildi.

DBP'Lİ EŞBAŞKANLAR TUTUKLANMIŞTI



DBP'li Derik Belediye eşbaşkanları Abdulkerim Erdem ve Sabahat Çetinkaya geçen 26 şubatta 'terör örgütü üyesi' oldukları suçlamasıyla tutuklanmıştı. İçişleri Bakanlığı geçen 11 Eylül'de, Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ü Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atamıştı.

Terör örgütü PKK ise başkanları görevden alınan belediyelere kayyum olarak atanan kişileri hedef alacağını duyurmuştu.

OPERASYON BAŞLATILDI: 20 KİŞİ GÖZALTINDA


Hedef alınan kaymakamlık makamında büyük hasar oluşan saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Çoğunluğunu özel harekatçıların oluşturduğu polisler, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlattı. Operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA


Mardin Valiliği, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlimiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perşembe günü Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İki hafif yaralımızın tedavisi Derik Devlet Hastanesi’nde devam etmekte olup İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır"







İHA-AA