Gündem Mardin Nusaybin'e havanlı saldırı! 8 sivil şehit oldu

Mardin Nusaybin'e havanlı saldırı! 8 sivil şehit oldu

Paylaş
Mardin Nusaybin'e havanlı saldırı! 8 sivil şehit oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde YPG/PKK'lı teröristlerce sivillere yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda çok fazla kişi yaralandı. Mardin Valiliği 8 sivilin şehit olduğunu, 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde de sivillere yönelik yapılan havan saldırısında 2 kişi şehit oldu, 2 kişi yaralandı

Suriye'nin Kamışlı kentinde, terör örgütü PKK/PYD-YPG'lilerin Mardin'in Nusaybin ilçesine düzenledikleri havan ve roketle saldırıyla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, 8 sivilin şehit, 35 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Haberin Devamı

Siviller hedef alındı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Suriye tarafından PKK/PYD-YPG terör örgütü mensuplarınca ilimiz Nusaybin ilçesine siviller hedef alınarak atılan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu, 8 sivil vatandaşımız şehit olmuş, 35 sivil vatandaşımız da yaralanmıştır.

Yaralı vatandaşlarımız Nusaybin ve Mardin Devlet hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Şehit olan sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

Öte yandan Mardin'in Nusaybin ilçesinde Valilik tarafından kriz merkezi oluşturuldu.