Gündem Mardin ve Şırnak'ta 5 şehit

Mardin ve Şırnak'ta 5 şehit

Paylaş
Mardin ve Şırnak'ta 5 şehit

Mardin'in Savur ilçesinde askeri zırhlı araca yapılan bombalı saldırıda 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Şırnak'ta da 1 özel harekat polisi şehit oldu

Mardin’in Savur İlçesi’nde PKK’lılar yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre 4 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Saldırı, Mardin’in Savur ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Taşlık ve Yazır köyleri arasındaki yolda bugün saat 19.30 sıralarında yapıldı. PKK’lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı, askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada, araçta bulunan 4 asker şehit olurken, 2 asker de yaralandı. Yaralı askerler, Savur Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının ardından karayolunu ulaşıma kapatan güvenlik güçleri, teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Şırnak'ta da güvenlik güçlerinin girdiği evde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı patlatması sonucu 8 güvenlik görevlisi yaralandı. Ambulanslarla Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 özel harekat polis memuru, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

2 AY SONRA BABA OLACAKTI




Mardin’in Savur İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin askeri zırhlı araca yönelik düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay 25 yaşındaki Yasin Tekin’in Niğde’deki baba ocağına ateş düştü.

Merkez Şahinali Mahallesi’nde oturan aileye acı haberi, Vali Yardımcısı Özgür Körükçü ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verildi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Üzeyir ile anne Nevriye gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi duyan şehidin yakınları ile komşuları eve akın etti. Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Mardin'e 1 ay önce giden şehit Yasin Tekin'in ailenin 3 çocuğundan biri olduğu, eşi Ülkiye Tekin'in ise 7 aylık hamile olduğu belirtildi.

'ŞEHİTLİKLE ÖDÜLLENDİRİLDİ'

Oğlunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan baba Üzeyir Tekin, “Gidip de geri gelen var mı oradan. Belki öbür tarafta bizi bekleyecek. Benim oğlum öldü, ama güzel bir mertebe olan şehitlikle ödüllendirildi. Vatan sağolsun ağlamayacağım, böyle makam kime nasip olur. Ayrıca şehit törenine çelenk gönderecekler bir hayır kurumuna veya bir şehit ailesine yardım etsinler” dedi.

Haberin Devamı