Gündem Mardin'de 9 itfaiyeciye 'Kobani olayları' soruşturması

Mardin'de 9 itfaiyeciye 'Kobani olayları' soruşturması

Paylaş
Mardin'de 9 itfaiyeciye 'Kobani olayları' soruşturması

Mardin Cumhuriyet Savcılığı, geçen yıl 6-8 Ekim'deki Kobani olayları sırasında çıkan yangınlara müdahale etmedikleri gerekçesiyle Nusaybin Belediyesi İtfaiye Grup Amirliği'ndeki 8 ve Mazıdağı İtfaiyesi'nde ise 1 olmak üzere toplam 9 itfaiyeciye, 'görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle soruşturma açtı

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık ise "Biz karara elimizdeki yangın raporları, olaylara müdahale edildiğine dair fotoğraflarla itiraz ettik" dedi.

Nusaybin İlçesi'nde, 6- 8 Ekim Kobani olayları sırasında çıkan yangınlara müdahale etmedikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Nusaybin İtfaiye Grup Amirliği'nde çalışan 8 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Haklarında soruşturma izni alınan Nusaybin İtfaiye Grup Amiri Bülent Aslan, İtfaiye erleri Ercan Aslan, Burhan Çalışır, Mehmet Emin Aslan, Şehmus Fidan, Mehmet Şerif Çetin, Adnan Yarol ve Adil Öztürk'ün ifadeleri alındı. Soruşturma tutanağında, kamu kurum ve kuruluşlarına, itfaiye ekiplerine anons yapılmasına rağmen, zamanında müdahale edilmediği belirtilirken, savunmalarını veren itfaiye çalışanları ise yangınlara zamanında müdahala ettiklerini söyledi.

Nusaybin'in yanısıra yine 6-8 Ekim olayları sırasında çıkan yangınlara müdahala edilmediği gerekçesiyle Mazıdağı İlçe İtfaiye Grup Amiri Mehmet Nuri Aydar hakkında da soruşturma açıldığı belirtildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Bayram Kayık ise arkadaşlarının canları pahasına 6-8 Ekim tarihleri arasındaki yangınlara müdahala ettiklerini belirterek, "Mardin Cumhuriyet savcılığı soruşturma açtıktan sonra arkadaşlarımızın memur olması nedeniyle haklarında soruşturma izni istemiş ve hazırlanan rapor ile soruşturma izni alınmış. Daha sonra arkadaşlarımızın ifadelerine başvuruldu. Biz de avukatlarımız aracılığı ile verilen soruşturma iznine itiraz ettik. Çünkü arkadaşlarımızın olaylar sırasında yangınlara müdühüla ettiklerine dair yangın raporları, fotoğraflar ve yerel basında yer alan haberler var. Elimizdeki deliller ile itirazımızı yaptık. Arkadaşların hakkında dava açılıp açılmayacağına soruşturmayı yapan savcı karar verecek" diye konuştu.

Ferit ASLAN / MARDİN (DHA)