Yaşam Mardinli çiftçiler traktör römorkunu havuza çevirdi

Mardinli çiftçiler traktör römorkunu havuza çevirdi

Paylaş
Mardinli çiftçiler traktör römorkunu havuza çevirdi

Mardin Kızıltepe'de aşırı sıcaktan bulanan çiftçiler ilginç bir serinleme yöntemine başvurdu. Aşırı sıcaklardan bunalan çiftçi ve köylüler, serinlemek için deniz ve göl olmayınca traktör römorkunu havuza çevirerek serinlemeye çalıştı

Mardin Kızıltepe'de çiftçilikle uğraşan İsmail Demir, Karadeniz usulu göl yaptı. Aşırı sıcaktan bulanan çiftçi İsmail Demir, mısır tarlasında bulunan traktör römorkunu su kaçırmaması için çadır branda ile kapladı.

Haberin Devamı

Römorkun içini su ile dolduran İsmail Demir, portatif bir havuz yapmış oldu. Sıcaktan bulanan köylü çocuklar göle çevirilen römorkta az da olsa serinlemenin keyfini yaşadı.

'SERİNLEME İMKANI BULDUK'

Hava sıcaklığının 43 dereceyi bulduğunu belirten İsmail Demir, "Mahallemizde havuz olmamasından dolayı serinleyecek bir yerimiz yok. Artan sıcakların ardından traktörün kasasına havuz yaparak çocuklarımızı günde en az 1-2 saat serinleme imkanına kavuşturduk. Traktörün kasasını brandayla kapatıp kasanın içine sondaj suyu doldurarak göle çevirdim, böylelikle hem ben hem çocuklar az da olsa serinleme imkanı buldu" dedi.