Spor Mario Jardel önce ortalığı karıştırdı, sonra kayboldu

Mario Jardel önce ortalığı karıştırdı, sonra kayboldu

Paylaş
Mario Jardel önce ortalığı karıştırdı, sonra kayboldu

Galatasaray formasıyla Avrupa Süper Kupası kaldıran Brezilyalı yıldız Mario Jardel, kabinedeki 16 kişinin görevine son verdikten sonra ortadan kayboldu

Mario Jardel, 2014 yılında yapılan başkanlık ve parlamento seçimlerinde Rio Grande do Sul eyaletinden ilk sırada milletvekili seçilmişti.

Jardel, ilk olarak yönetimsel rahatsızlık nedeniyle meclisteki 21 üyenin 16'sını görevden aldı.

Ülke basınında Jardel'in diğer üyelerle geçinemediği hatta ölüm tehditleri aldığı ileri sürüldü.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından morali bozulan Jardel'in siyasetten bir süre uzak kalmak için uzaklaştığı belirtildi. Brezilyalı eski yıldızın siyasete dönüp dönmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

MARIO JARDEL KİMDİR?


Profesyonel futbola Brezilya'da Vasco da Gama'da başlayan Jardel, 1995 yılında Grêmio ile Libertadores Kupası'nı kazanmıştı.

1996 yılında Avrupa'nın yolunu tutan Jardel, Portekiz'in Porto takımıyla kariyerinin zirvesine çıkmıştı. 4 sezon üst üste gol kralı olan Jardel, attığı gollerle 1999 yılında Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü almaya hak kazanmıştı.

2000 yılında Galatasaray'a transfer olan Brezilyalı yıldız, Real Madrid ile oynanan Süper Kupa maçında sarı kırmızılılara kupayı getiren golü atmıştı. "Süper Mario" Jardel, ligde de 24 maçta 22 gol atmayı başarmıştı.

Galatasaray'da bir sezon forma giydikten sonra Horvath, Spehar, Mpenza ve para karşılığında Portekiz'e geri dönen Jardel, Sporting Lisbon takımıyla 30 maçta 42 gol atarak muhteşem bir sezon geçirdi.

S.Lisbon'un ardından Premier League ekiplerinden Bolton Wanderers'a transfer olan Jardel'in kariyeri düşüşe geçti. Bolton'ın ardından 2011 yılında kadar farklı takımlarda şansını deneyen Jardel bir daha eski günlerine dönemedi ve 38 yaşında futbol hayatını sonlandırdı.

Haberin Devamı