Türkiye (Son Dakika) Marketler kaçta açılıyor/ kapanıyor? Normalleşmede marketler saat kaçta kapanacak? 17 Mayıs Pazartesi BİM, A101, ŞOK çalışma saatleri...

Marketler kaçta açılıyor/ kapanıyor? Normalleşmede marketler saat kaçta kapanacak? 17 Mayıs Pazartesi BİM, A101, ŞOK çalışma saatleri...

Paylaş
Marketler kaçta açılıyor/ kapanıyor? Normalleşmede marketler saat kaçta kapanacak? 17 Mayıs Pazartesi BİM, A101, ŞOK çalışma saatleri...

Market alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar 17 Mayıs'ta başlayan normalleşme döneminde marketlerin çalışma saatlerini araştırıyor. Bugün bakkal ve marketler açık mı? Marketler hafta içi saat kaçta açılıyor/ kapanıyor? A101, BİM, ŞOK hafta içi çalışma saatleri 2021 nasıl olacak? Genelge ile normalleşmede marketlerin yeni çalışma saatleri belli oldu. Hafta içi sokağa çıkma yasağında A101, Migros, ŞOK marketler kaça kadar açık? İşte son dakika market çalışma saatleri haberinin detayları...

Market çalışma saatleri İçişleri Bakanlığı'nın normalleşme genelgesinin ardından merak ediliyor. 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren marketlerin açılış ve kapanış saatleri araştırılıyor. Marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor.

Haberin Devamı

Hafta sonu hafta içi sokağa çıkma yasağında market çalışma saatleri belli oldu. 17 Mayıs hafta içi sokağa çıkma yasağında A101, Migros, ŞOK marketler kaça kadar açık? Bugün bakkallar marketler açık mı, kaçta açılıyor ve kaçta kapanıyor?

Market çalışma saatleri 2021

MARKETLER KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR? 17 MAYIS MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ

Market çalışma saatleri, Kademeli normalleşmenin ilk günü itibariyle en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. 17 Mayıs itibariyle normalleşme planı uygulamaları başlarken marketlerin çalışma saatlerinde yeni bir değişiklik yapılıp yapılmadığını merak eden vatandaşlar "Bugün marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?" şeklindeki sorularına yanıt arıyor. Yayınlanan genelge kapsamında A101, ŞOK, BİM, Migros gibi marketlerin çalışma saatleri şöyle;

Haberin Devamı

Marketler hafta içi ve hafta sonu açık olacak. Kademeli normalleşme sürecinde marketlerin hafta içi çalışma saatleri belirtilmedi. Sokağa çıkma yasağının başlama saati olan 21:00'dan önce marketlerin kapanması öngörülüyor. Pazartesi- Salı- Çarşamba- Perşembe ve Cuma günleri marketler 10.00- 17.00 arasında hizmet vermesi bekleniyor. Cumartesi- Pazar hafta sonu marketler 10.00-17.00 arasında açık olacak.

BUGÜN BAKKALLAR VE MARKETLER SAAT KAÇA KADAR AÇIK?

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Pazartesi- Salı- Çarşamba- Perşembe- Cuma- Cumartesi- Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 21.00'dan önce kapatılması bekleniyor.

A101, ŞOK, BİM, MİGROS ÇALIŞMA SAATLERİ! MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR? MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Market çalışma saatleri hafta içi vatandaşların en çok araştırdığı konular arasında yer buluyor. Son olarak market çalışma saatlerinde salgın nedeniyle meydana gelen değişikliklerden ötürü vatandaşlar marketlerin açılış ve kapanış saatlerini sorgulamaya başladı. Yayınlanan genelge kapsamında günde binlerce ziyaretçisi olan A101, ŞOK, BİM, Migros market çalışma saatleri şöyle;

"Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Cumartesi-Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir."

Haberin Devamı

"Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri (sadece ekmek ve unlu mamul satışı için) açık olacaktır."

Marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışındaki ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında da izin verilmeyecektir.

Pazaryerleri hafta içi günlerde 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek olup, hafta sonları ise pazaryerleri kurulmayacaktır.

Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00-24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir.

Haberin Devamı

MARKET ÇALIŞMA SAATLERİ 2021! BİM, A101, ŞOK....

A 101, Şok, Bim gibi zincir marketler, hafta sonu ve hafta içi ayırt etmeksizin belli saatlerde açık kalabilecek.

MARKETLERDE ZORUNLU İHTİYAÇ DIŞINDAKİ ÜRÜNLER HAFTA SONU YASAK

Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan hafta sonlarında izin verilmeyecek.