Gündem Marmara'ya beklenen yağış geldi

Marmara'ya beklenen yağış geldi

Paylaş
Marmara'ya beklenen yağış geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul ve Marmara bölgesindeki diğer 4 kentle ilgili dün gece şiddetli yağış uyarısında bulundu. Ve beklenen yağış geldi..

İstanbul'da beklenen yağmur dün gece 22.40 sıralarında başladı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, şiddetli yağmura karşı bir uyarı yayınlanmıştı. Uyarıda sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksama ihtimalleri sıralanmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul dün gece adeta şimşeklerle aydınlandı. Yağış çok etkili olmasa da peş peşe çakan şimşekler adeta geceyi aydınlattı.

METEOROLOJİ DÜN GECE İÇİN UYARMIŞTI

Meteoroloji, Marmara Bölgesi ve İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli yağış beklendiğini belirterek, vatandaşları ve ilgilileri su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve ani sele karşı uyarmıştı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Avrupa Yakası ve Çanakkale'nin kuzeydoğu çevrelerinde, gece saatlerinde de İstanbul il geneli, Kırklareli ile Tekirdağ'ın doğusunda gökgürültülü sağanak ve kuvvetli yağış bekleniyordu.

Meteoroloji, "Yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yapmıştı.

Haberin Devamı