Yaşam Marmaris’te badem çiçek açtı, Bodrum’da erik meyve verdi

Marmaris’te badem çiçek açtı, Bodrum’da erik meyve verdi

Paylaş
Marmaris’te badem çiçek açtı, Bodrum’da erik meyve verdi

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Söğüt Mahallesi’nde baharın habercisi badem ağaçları çiçek açtı, Bodrum’da ise bir erik ağacı meyve verdi

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkili oluyor. Birçok kentte yollar kapanıyor, zaman zaman eğitime ara veriliyor...



Güney Ege’nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris kent merkezine 45 kilometre mesafedeki Söğüt Mahallesi’nde ise çok sayıda badem ağacı ise güzel havaya aldanıp çiçek açtı.



Hava sıcaklığının bölgede 10 derecenin altına düşmemesi, baharın habercisi olarak nitelendirilen badem ağaçlarının çiçek açmasına yol açtı.



Öte yandan; Bodrum’un Torba Mahallesi’ndeki bazı bahçelerde erik ağaçları yapraklanmadan meyve vermeye başladı. Vatandaşlar bu durum karşısında, şaşkınlıklarını gizleyemedi. 78 yaşındaki Fehime Özkan, "Çok az rastlanan bir kış geçiriyoruz. Bahçemizdeki erik ağacı meyve verdi. Normalde erik ağaçlarımız mayıs ayında meyve verirdi. Ama doğanın dengesi de hızla değişiyor" dedi.


Ardahan buz tuttu, çocukların kirpikleri dondu: Eksi 35


Muğla bölgesinde yaşayanlar, ülke genelinde olduğu gibi Güney Ege’de de hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde mevsim normallerine gelerek düşeceğini düşündüklerini söyledi. Bu yüzden erken çiçek açan ağaçların donma olasılığı karşısında bu yıl badem rekoltesinde düşüş yaşanmasından endişe ediliyor.

Mustafa SARIİPEK- Yaşar ANTER / MARMARİS- BODRUM (Muğla), (DHA)

Haberin Devamı