Gündem Marmaris'te tur midibüsü devrildi: 24 ölü 10 yaralı!

Marmaris'te tur midibüsü devrildi: 24 ölü 10 yaralı!

Paylaş
Marmaris'te tur midibüsü devrildi: 24 ölü 10 yaralı!

Marmaris'te yerli turistleri taşıyan tur midibüsü devrildi. Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün kazada 24 kişinin öldüğünü 10 kişinin de yaralandığını açıkladı

Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kazada çok sayıda ölü olduğu belirtilirken olay yerine ambulanslar ve sağlık ekibiyle, itfaiye ekipleri de sevk edildi. Muğla Valisi Amir Çiçek, kazada çoğunluğu kadın ve çocuk 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. Vali, daha sonra yaptığı açıklamada ölü sayısının 20'ye yükseldiğini açıkladı. Saat 14 50'de yapılan açıklamada ise ölü sayısının 23'ye yükseldiği belirtildi. Muğla Valisi'nin saat 17:50'de yaptığı açıklamayla 24 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Midibüs içerisindeki 34 kişiden 3'ünün erkek 31'inin ise kadınolduğunu açıkladı.

İSİMLER BELLİ OLUYOR


Kazada Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Nazmiye Çiçek, Yasemin Namlı Arkan, 11 aylık Nehir Sertbaş, Bahar Finur, Fatma Sevindik, Cahide Özsakallı ve soyadı belirlenemeyen Beyza Nur isimli vatandaşlar Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kazada ölen 23 kişiden ikisinin isimleri belirlendi. Araç sürücüsü Armağan Sertbaş kazada ölürken, ismi belirlenen diğer vatandaşın isminin Nazlı Ceylan olduğu öğrenildi.


İLK BELİRLEMELERE GÖRE FRENİ PATLAMIŞ

Vali Çiçek, "Başımız sağolsun. Bu yarım otobüs. Tur otobüsü. İçlerinde yabancı turist yok. Kazanın nedeni inceliniyor. İlk belirlemelere göre aracın frenleri patlamış" dedi.


BUCA'DA KRİZ MASASI KURULDU


Buca ilçesi Yaylacık Mahallesi’ndeki Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği önünde hareketlilik yaşanıyor. Buca Kaymakamlığında oluşturulan kriz masasında vatandaşlara kazayla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Öte yandan Muğla’ya gitmek üzere de kaymakamlık önünden bir otobüsün hareket edileceği belirtildi.

2 MİDİBÜSLE YOLA ÇIKMIŞLAR


Yaylacık Mahallesi’nde daha önce de turlar düzenleyen bir kadının girişimiyle bir araya gelen kadınların 2 midibüsle yola çıktığı ortaya çıktı


KİLOMETRELERCE KUYRUK OLUŞTU


Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Hafta sonu tatili nedeniyle yoğun trafiğin bulunduğu bölgede, kaza nedeniyle karayolu bir süre trafiğe kapanınca, kilometrelerce kuyruk oluştu. Kazanın ardından Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten ve İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya da bölgeye gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

'SÜRÜCÜNÜN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'


Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.


ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORLARMIŞ


Kaza yapan otobüsteki yolcuların İzmir’den Marmaris’e ‘Anneler Günü’ dolayısıyla düzenlenen programa gittikleri öğrenildi. Grubun iki midibüs ile art arda İzmir’den yola çıktıkları kaza yapan 03 FR 247 plakalı midibüste ise 34 kişinin bulunduğu bildirildi. Yaralıların kaldırıldığı hastanelerden Muğla Tıp Fakültesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, "Anneler kutlaması için İzmir'den yola çıkmışlar. Şu an çok yoğun bir tedavi sürecindeyiz. O yüzden çok iletişim kurulamadı. Ama keskin bir dönüş esnasında otobüsün virajı alamadığı ve alt yola düştüğü bilgisi var bizde" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'da kazayla ilgili olarak bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum." dedi.




KAZADA İKİ İHTİMAL


Sakar'ın en keskin virajında kaza, seyir terasının bulunduğu bölgede meydana geldi. İki ihtimal üzerinde duruluyor. Midibüsün freninin patlama ihtimaliyle birlikte şoförün aracı gerektiğinden hızlı kullanmış olabileceği de düşünüyor.


BAŞBAKAN BİLGİ ALDI


Başbakan Binali Yıldırım, Muğla-Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada, bir tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Olay yerinden ilk görüntüler: