Marmaris Marmarisli pazarcı esnafından, Başkan Oktay'a teşekkür ziyareti

Marmarisli pazarcı esnafından, Başkan Oktay'a teşekkür ziyareti

Paylaş
Marmarisli pazarcı esnafından, Başkan Oktay'a teşekkür ziyareti

Marmarisli pazarcı esnafından, Başkan Oktay'a teşekkür ziyareti

MARMARİS'li pazarcı esnafı, tam kapanma döneminde tezgahlarını açamadıkları için ellerindeki sebze ve meyveleri satın alıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Marmaris Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam kapanmada maddi kayıp yaşayan pazarcı esnafının yanında oldu. İş yerini kapatmak zorunda kalan küçük esnafa 1.000 lira destek veren Marmaris Belediyesi, tezgahlarını açamayan sebze ve meyve üreticilerinin ellerindeki ürünleri satın alıp, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı. Tam kapanmanın ardından tekrar tezgah açmaya başlayan Marmarisli üreticiler de, bu desteğe teşekkür etmek için Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ı ziyaret etti.
'ÜRÜNLERİMİZ ÇÖPE GİTMEDİ'
Kapanma sürecinin ilk haftasında pazaryerlerinin kapalı olması nedeniyle ürünlerini satacak yer bulamadıklarını ifade eden esnaf üyeleri, Oktay'a, “Sizin sayenizde ürünlerimiz çöpe gitmedi. Üreticinin yanında olduğunuzu gösterdiniz. Size çok teşekkür ediyoruz. Pazarların tam kapasite çalışmasını dört gözle bekliyoruz. Pandemi döneminde zabıtalar da çok iyi çalıştı. Pazarlardan hastalık yayılmadıysa bu onların başarısıdır" dedi.
'DUYARSIZ KALAMAZDIK'
Başkan Oktay da, “Biz laf değil iş üreten bir anlayışa sahibiz. Süreçten kaynaklı sizlerin bir mağduriyeti söz konusuydu. Biz de buna duyarsız kalamazdık. İmkanlar ölçüsünde farklı alanlarda mağduriyet yaşayan kesimlere desteğimizi sunduk. Tarımsal üretimi artırmaya yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Kooperatifleşmeye giderek, tarımı destekliyoruz. Mümkün olduğunca tarım üretimini artıralım ki kimse toprağını satmasın, çiftçimiz kazancını topraktan elde etsin ve bu sürdürülebilir olsun" dedi.

MARMARİS, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberin Devamı