Marmaris Marmaris'te yer fıstığında ikinci hasat

Marmaris'te yer fıstığında ikinci hasat

Paylaş
Marmaris'te yer fıstığında ikinci hasat

Marmaris'te yer fıstığında ikinci hasat

MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde tarımı yeniden gün yüzüne çıkarmak için belediye tarafından iki yıl önce başlatılan çalışmalar sürerken, Turgut Mahallesi'ndeki kendi tarlasına yer fıstığı eken Marmaris Belediyesi bu yıl ikinci kez hasat yaptı.

Unutulmaya yüz tutmuş Marmaris'e özgü ürünleri tekrar gündeme getirmek ve köylüleri tarımsal üretime teşvik etmek için çalışmalar gerçekleştiren Marmaris Belediyesi yer fıstığıyla ünlü Turgut Mahallesi'nde üretim yapmaya devam ediyor. Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (MARKO) ile birlikte ilk olarak geçen yıl belediyeye ait tarlaya yer fıstığı eken belediye, aynı uygulamayı hayata geçirdi. Yer fıstığı hasadı bugün Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Traktörün direksiyonuna geçerek hasatı başlatan Oktay'a Belediye Başkanı Yardımcısı İhsan Öztürk, MARKO Başkanı Cengiz Akdeniz ve köylüler de eşlik etti.

'TARLALAR SATILMASIN, ÜRETİM YAPILSIN'

Bölgenin ağustos ayında yaşanan yangında etkilenen yerlerden biri olduğunu hatırlatan Oktay, "Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen tarımı geliştirmeyi ve çiftçilerimizi üretim yapmaları için teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Marmaris'i tarımda da bir marka yapacağız" dedi. Geçen yıl elde edilen fıstıkların tohumluk olarak çiftçilere dağıtıldığını söyleyen Oktay, "Hedefimiz vatandaşlarımızın ata toprağını satmadan tekrar tarım yapmalarını teşvik etmek. Artık turizm ve tarım kenti Marmaris'e doğru dönüşüyoruz. Çok lezzetli ürünlerimiz var. Bunları çoğaltacağız, hacmimizi büyüteceğiz. Ata toprağını satıp günü kurtarmak yerine sürekli üreterek geleceğimizi kazanacağız" diye konuştu.

MARMARİS, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı