Spor Marsel İlhan hayalini gerçekleştirdi

Marsel İlhan hayalini gerçekleştirdi

Paylaş
Marsel İlhan hayalini gerçekleştirdi

Milli tenisçi Marsel İlhan: "Federer, Djokovic ve Nadal'ı eskiden televizyondan izliyordum. Son iki yıldır aynı turnuvalarda mücadele ediyoruz. Açıkçası hayalim gerçek oldu"

Tenisin yaşayan efsaneleri Roger Federer, Rafael Nadal ve Novak Djokovic ile maç yapan milli sporcu Marsel İlhan, hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Davis Kupası’nda Bulgaristan’a karşı mücadele edecek Türkiye’nin kadrosunda yer alan Marsel İlhan, dünyanın en iyi raketlerine karşı oynamanın güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Dünya sıralamasında geçen yıl mart ayında 77. sıraya yükselerek Türk tenisçiler arasında en iyi dereceyi elde eden Marsel, "Federer, Djokovic ve Nadal’ı eskiden televizyondan izliyordum. Son iki yıldır aynı turnuvalarda mücadele ediyoruz. Açıkçası hayalim gerçek oldu" dedi." Bundan sonra onlarla daha çok maçlar yapacağım" diyen milli tenisçi, "Bu seneye çok iyi başlamadım. Yavaş yavaş forma giriyorum. Daha büyük turnuvalarda önemli başarılar yakalamaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Hedef, grand slam çeyrek finali ve ilk 50

Marsel İlhan
, tenisin zirvesi grand slam’lerde daha önce 2. tur gördüğünü hatırlatarak, "Şu anki hedefim ana tabloda mücadele etmek. Gran slam’de ana hedefim ise çeyrek final oynamak" değerlendirmesinde bulundu. Dünya sıralamasında 139. basamakta bulunan Marsel, kariyerindeki gerileyişle ilgili soruya ise "Teniste böyle şeyler olabiliyor. Bu sezondan umutluyum. İlk 100’e tekrar girmek istiyorum. Dünya sıralamasındaki ana hedefim ise ilk 50’de olabilmek" yanıtını verdi.

Rio için raket sallayacak

Fiziksel olarak kendini iyi hissettiğini ve en az 5 yıl daha oynamak istediğini belirten Marsel İlhan, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılmak için elinden geleni yapacağını vurguladı.Marsel, kota için hazirana kadar zamanının bulunduğuna işaret ederek, "Olimpiyat vizesi için ilk 75’e girmek gerekiyor. Önümüzde 10 turnuva var. Umarım bu turnuvaları iyi değerlendiririm. 2016 olmazsa 2020 olabilir" diye konuştu.

"Gençlere iyi örnek olacağım"

Türk tenisinin son 10 yılda önemli gelişim kaydettiğine dikkati çeken Marsel İlhan, sözlerini şöyle tamamladı:"Türkiye’de artık çok sayıda organizasyon düzenleniyor. Federer Türkiye’ye geldi. Türk tenisi 10 yıl sonra daha da gelişecek. Küçük başarılar daha büyük başarılar getirecektir. Erkeklerde Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek yavaş yavaş yükseliyor. Davis Kupası’nda mücadele ediyorlar. Gençlere iyi örnek olacağım. Bunu göstermek istiyorum. Ben bunu yapıyorum, onlar da bunu yapabilirler."

AA

Haberin Devamı