Yaşam Mars'ta oluşan esrarengiz sis bulutu ne anlama geliyor?

Mars'ta oluşan esrarengiz sis bulutu ne anlama geliyor?

Paylaş
Mars'ta oluşan esrarengiz sis bulutu ne anlama geliyor?

Mars'ın üzerinde görüntülenen esrarengiz sis bulutu, bilim adamlarını şaşırttı. Görüntüleri inceleyen bilim adamları, bu bulutun nasıl oluştuğuna dair bir açıklama bulmaya çalışıyor

Mars'ta esrarengiz bir sis tabakası görüntülendi. Bulutun ilk olarak 2012'de amatör gözlemciler tarafından tespit edildiği, iki kez daha görüldükten sonra kaybolduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

BBC Türkçedeki habere göre, 2012'deki ve geçtiğimiz günlerde çekilen tüm görüntüleri inceleyen uzmanlar, tabakanın bir kilometre boyunca uzandığını ve bunun şimdiye kadar görülenlerin en büyüğü olduğunu belirtiyor. Uzmanlar bilim dergisi Nature'da yayınladıkları makalelerinde, bu hüzmenin bir bulut ya da aşırı parlak bir ışıma olabileceğini söylüyor.

Araştırmacılar, ancak bunun Mars'ın atmosferindeki ince tabakada nasıl oluştuğunu bilmediklerini belirtiyor.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan gezegen bilimci Antonio Garcia Munoz "Sorular yanıtlardan daha fazla" dedi. Dünya genelinde çok sayıda uzay gözlemcisi teleskoplarını Kızıl Gezegen'e odaklamış durumda. Bu gözlemciler, bu tuhaf hüzmeyi ilk olarak Mart 2012'de Mars'ın güney yarıküresinin üzerinde tespit etti.

Haberin Devamı

Damian Peach hüzmenin ilk fotoğrafını çeken gözlemcilerden biriydi.

Peach, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Gezegenin yan tarafındaki bu ışımayı ilk gördüğümde, teleskobuma ya da kamerama bir şey oldu sandım. Ama sonunda diğer görüntülere bakınca, bunun gerçek olduğunu gördüm. Çok şaşırtıcıydı" dedi.