Ekonomi Maserati'nin yeni modeline Türkiye'den 5 sipariş

Maserati'nin yeni modeline Türkiye'den 5 sipariş

Paylaş
Maserati'nin yeni modeline Türkiye'den 5 sipariş

Lüks İtalyan markası Maserati'nin 2014 yılında pazara çıkacak SUV aracı daha üretime geçmeden Türkiye'den 5 adet sipariş aldığı bildirildi.

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Tofaş bünyesinde faaliyet gösteren ve Maserati ile Ferrari;nin Türkiye Distribütörü Fer-Mas’ın Satış ve Pazarlama Müdürü Ferhat Albayrak, Ferrari’nin 458 Spider modelinin de 6 adet sipariş aldığını belirterek, otomobilin 433 bin avro fiyat etiketi bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Albayrak, geçen yıl 23 adet Ferrari ve bir o kadar da Maserati siparişi aldıklarını belirterek bu yıl bu rakamın 30 adet düzeyinde gerçekleşeceğini ifade ederek, "Bu sayıları tutturduğumuz taktirde tüm zamanların rekorunu kıracağız" diye konuştu.

Ayrıca verilen bilgiye göre markanın önümüzdeki yıllarda E segmentinde yeni bir araç daha pazara sunacağı ve bu modelin en ucuz Maserati olacağı kaydedildi.

-VOLKSWAGEN-

Volkswagen, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda merakla beklenen Up!’ın üretime hazır hali ile Beetle’ın güçlü Beetle Turbo modelinin dünya tanıtımını gerçekleştirdi.

Volkswagen’in New Small Family (Küçük Aile) segmenti için tasarlanan Up!’un, konsept olarak dünyaya yine Frankfurt’ta 2009 yılında tanıtılmıştı. Up!’in 3 kapılı versiyonunun 1.0 benzin ya da 1.2 dizel motorlu olması ve Aralık ayında Avrupa’da piyasaya çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

Volkswagen ailesine giriş modeli olacak Up!’ta segmentinde ilk kez sunulan 30 kilometrenin altında hızda giderken çarpışma riskine karşı otomatik olarak fren yapan City Emergency Braking (Acil Şehir içi Fren) Sistemi bulunuyor.

Bu yıl Şangay Fuarı’nda tanıtılan Beetle’nin yeni versiyonunun ardından, bu modelin en güçlüsü Beetle Turbo da Frankfurt’ta tanıtılıyor. Golf R’da kullanılan 2.0 benzinli 4 silindirli motoruyla dikkat çeken Beetle Turbo, 200 HP’lik gücüyle görücüye çıkacak.

-SKODA-

Skoda, dünyanın önde gelen otomobil fuarları arasında gösterilen Frankfurt Motor Show’da, markanın 6. Model serisi olacak yeni kompakt sedan modelinin Mission L adlı tasarım konseptinin dünya prömiyerini yaptı.

Yeni modelinin yanı sıra Skoda’nın Octavia, YETI, Fabia, Roomster ve Superb de ziyaretçilerle buluştu.

-FORD-

Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Ford, global olarak tasarlanmış performans araçları Focus ST, Fiesta ST Concept;in yanı sıra Fiesta WRC, Focus ST-R, B-MAX Concept, FormulaFord, C-MAX PHEV, C-MAX HEV ve Yeni Ranger ile birlikte birçok teknolojik yeniliği Avrupa fuarlarında bugüne kadar sahip olduğu en büyük standda sergiliyor.

Ford, yüksek performans ve düşük yakıt tüketimi sunan EcoBoost motor serisini önümüzdeki yıl Focus, C-MAX ve B-MAX ve Fiesta modellerinde satışa sunulacak en küçük motoru olan 3 silindirli 1.0 litrelik motor ile genişletiyor.

Haberin Devamı

Ford, 2012 yılı başında satışa sunmayı planladığı Yeni Ranger pick-up;ı, üretime hazır versiyonu ile fuarda sergiliyor.
Yeni Ranger, Türk müşterilerle ilk kez Kasım ayında gerçekleştirilecek olan Ticari Araçlar Fuarı’nda buluşacak.

Fuarda Focus BEV ile birlikte beş kişilik C-MAX üzerinden geliştirilen iki elektrikli model C-MAX Energi plug-in hibrit ve C-MAX HEV de yer alıyor. Her iki hibrid araç da Avrupa’da 2013’te satışa sunulacak.

-FIAT-

Fiat, bu yıl 64. kez kapılarını açan Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı’nda, üretimine başlandığı 1980 yılından beri 6,5 milyon adetlik satış rakamına ulaşan Fiat Panda’nın üçüncü neslinin dünya tanıtımını gerçekleştirdi.

Hasan Arslan - AA