Türkiye (Son Dakika) Maske takmadı, 'Bende mikrop yok' diyerek kendini savundu

Maske takmadı, 'Bende mikrop yok' diyerek kendini savundu

Paylaş
Maske takmadı, 'Bende mikrop yok' diyerek kendini savundu

Corona virüs salgını nedeniyle bazı illerde topluma açık alanlarda maske kullanımı zorunluluğu geldi. Kocaeli'de maske takmamakta direnen bir kişi "Bende virüs olmadığına eminim. Bende mikrop yoktur, mikrop hastada vardır" ifadeleri ile kendini savundu.

Maske takma zorunluluğunun olduğu Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bekçi ekipleri maske uygulaması gerçekleştirdi. Maske takmayan vatandaşlar, ekipleri görünce 900 TL ceza yememek için elinde tuttuğu ya da çenesinin altına indirdiği maskesini taktı. Caddede yürürken maske takmayan bir vatandaş "Neden maske takmıyorsunuz" sorusuna, kendisinin hasta olmadığını, virüsün bulaşması halinde ise savaşabileceğini söyledi. Şahıs daha sonra bekçi ekiplerini görünce hiç takmadığını söylediği maskesini, ceza yememek için taktı.

Haberin Devamı

"Bende virüs olmadığına eminim"

Virüsün bulaşıcı olmadığını iddia eden şahıs, maske takmaya gerek duymadığını belirterek, “Maske takmaya gerek duymuyorum. Hiç takmadım. Sadece dolmuş ya da marketlerde takıyorum. Takmama sebebim, hasta olan taksın. Ben hasta değilim, kendimi biliyorum. Ben bulaşıcı olduğuna inanmıyorum. Bir insan hasta ise bulaştırır. Bulaştıracak mikrop yoktur. Bende virüs olmadığına eminim. Bende mikrop yoktur, mikrop hastada vardır. Başka birinden bulaşırsa savaşırız. Ben bu riski göze alıyorum. Nereye kadar maske, nereye kadar böyle devam edecek. Rahat takılıyorum, devam öyle” dedi.

Nefes alamadığı için maskesini çıkarttığını söyleyen Şevket Aydoğan isimli vatandaş, “Nefes alamadığım zaman çıkartıyorum, sonra tekrar takıyorum. Ben astım hastasıyım. O yüzden ara sıra çıkartıp takıyorum. Ben maskeyi ceza için değil, korunmak için takıyorum. Para önemli değil, biz dikkat ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

İHA